Föreningen

Allt om alla helgens blåsvarta seriematcher.

Fredag
Röke IBK – FCH HJ18, 5-4, HJ18 Norra Skåne
Det blev en tråkig förlust för HJ18 som jag serieledningen i serien. Trots att man tog ledningen efter fem minuter och höll den till det var 5,5 minuter kvar kunde Röke både kvittera och med dryga minuten kvar få in en vinstboll. FCH ligger alltjämt tvåa i tabellen och har två poäng upp till serieledning.

Höllviken IBF – FCH P08, 7-2, Pojkar C Norra
FCH P08 stötte på tufft motstånd när man mötte Höllviken. Höllviken som ligger två i den södra serien och FCH ligger femma i den norra. Trots ledning med både 1-0 och 2-1 kunde hemmalaget vända på matchen och sticka i väg i andra perioden som man vann med 4-0.

SS Sofiero Kaizers – Willands IBK, 20-4, Division 4 Norra Skåne herrar
Helgens storseger stod Sofiero för som vann med hela 20-4 hemma mot Willands. Ledning med 3-0 efter första blev till 15-3 efter andra. Det blev alltså imponerande 12 mål framåt i andra perioden. I tredje fortsatte mål produktion med bland annat tre mål i boxplay. Flest poäng stod Bobby Sjögren-Engels för med åtta. Resultatet gör att Sofiero går upp på tredjeplats.

FBC Viljan – FCH P10, 8-4, Pojkar E
I Ljungbyhedsidrottshall utspelades en jämn match. Efter första perioden stod det 2-2 och efter andra stod det sen 4-4. Tyvärr för våra FCH-lirare kunde hemmalaget rycka ifrån i tredje perioden och göra fyra obesvarade mål till slutresultatet 8-4.

Malmhaugs IBK – FCH U, 4-5, Division 2 Skåne herrar
Vårt utvecklingslag i division 2 stod för en fin insats när man bortaslog serieledarna Malmhaug. Trots underläge med 2-0 kunde man vända och vinna. Firma Simon Persson/Ludvig Kjellman som även är med i SSL-laget stod för tre poäng var. FCH ligger nu sexa i en jämn tabell.

FCH P09 – Malmö FBC, 1-0, Pojkar D Svår
I helgens mål snålaste match kunde FCH P09 komma ut som segrare efter att vunnit med 1-0 mot Malmö FBC. Det matchvinnande målet kom efter 5.27 i andra perioden inprickat av Ture Westerlund.

FCH B – Båstads GIF, 4-4, Division 4 Norra Skåne Herrar
Helgens andra division 4 match slutade lika för ett kvaljagande FCH B. Det unga FCH laget har bra häng på topplaceringarna i serien. Efter helgens oavgjorda match har man sex poäng upp till kval med tre matcher mindre spelade. Matchen mot Båstad var jämn hela vägen och lagen turades om att vara i ledningen. Det var Båstad som såg ut att gå mot segern innan Noel Ekstrand fick in kvitteringen med 40 sekunder kvar.

FCH JAS – IBK Genarp, 5-5, HJ18 Juniorallsvenskan J
FCH JAS såg ut att gå mot segern i matchen mot Genarp. Man ledde med 3-0 & 5-1 men gästerna kunde hitta en väg tillbaka in i matchen och kvittera. Poängbäst i FCH var Livio Blixt med tre poäng.

FCH Herr – Linköping, 3-5, Svenska Superligan
Förlust för herrarna efter att Linköping vänt matchen i tredje perioden. Läs mer om matchen här.

Bjärreds IBK – FCH F10, 2-3, Flickor E Svår
Efter en spännande match ner i Bjärred kunde FCH:s flickor 10 åka hem med tre härliga poäng. FCH tog hela tiden ledning men Bjärred kom igen varje gång fram till Signe Ranbro kunde göra matchvinnande 3-2 med två minuter kvar.