Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Daniel Johnsson tillbaka i FCH!

19 april 2021 06:30
Herr

En av de bästa spelarna som trätt på sig en blåsvart tröja är nu klar för en comeback. Med 11 säsonger i bagaget är vi nu glada att han ska ta sig an sin 12:e och 13:e säsong!


Daniel Johnsson kom till FCH som U19-landslagsman 2006. Redan i sin första match gjorde han mål när han satte 1-0 mot Jönköping den 6:e oktober 2006. Få viste att det skulle bli startskottet på en exceptionell sejour i Helsingborg. Under 10-års tid växte värmlänningen fram till en publikfavorit, först på Idrottens Hus och sedan Helsingborg Arena. ”Mr. Magic” trollband publiken med sina zorrokonster och distinkta avslut från sin vänsterkant. Tillsammans med par hästen Linus Nordgren skulle de utforma en av SSL:s bästa duos genom tiderna. Under Daniel Johnssons tid i FCH gjorde han 98 mål på assist från Nordgren. Det är det bästa en duo åstadkommit under den tidsperioden. Tvåa på den listan är 95 mål av Alexander Galante Carlström assisterad av Rasmus Enström. Dessutom spelade Johnsson fram Nordgren 39 gånger vilket betyder att firma Johnsson/Nordgren gjorde 137 poäng med varandra. När Daniel Johnsson efter 11 säsonger flyttade till Schweiz hade han spelat 306 matcher för FCH i SSL och gjort 480 poäng fördelat på 356 mål och 124 assister. Det ger han en andra plats efter Linus Nordgren i flest gjorda poäng i FCH genom tiderna och en första plats i FCH:s skytteliga. Efter tre säsonger i Schweiz är det nu äntligen dags att komma hem till FCH och Helsingborg Arena. Daniel har skrivit på för två säsonger något tränare Niklas Pålsson är väldigt nöjd med.

  • Vi är många i laget som tidigare följt Magic från läktarna i Helsingborg Arena, nu ska det bli otroligt roligt att få ha honom i laget och att få vara tränare för honom. Daniel är en fantastisk spelare som har sinne för både mål och finess Det är en publikfavorit som kommer få fart på hemmapubliken! En närmare beskrivning behövs knappast men Daniel har stora spetsegenskaper i sitt avslut och sin precision i passningar och sin zorro. Att Daniel väljer att återvända till FCH känns riktigt kul efter alla hans säsonger i klubben.

Vi är mycket glad att få hälsa Daniel Johnsson välkommen hem!