Alex Forsman amerikansk ungdoms mästare!
Publicerad: 2023-07-22
Ungdom
Alex Forsman till vardags i vårt P07-lag har under veckan varit med om ett innebandyäventyr i USA som slutade med att han nu kan titulera sig amerikansk mästare i innebandy.

Den gångna veckan har de amerikanska mästerskapen i innebandy för ungdomar tagit plats i Winter Haven i Florida USA. Bland deltagarna fanns FCH:aren Alex Forsman som spelade för Chicago.

– Jag var med och spelade med dem i mästerskapen förra året och nu frågade de om jag ville komma tillbaka och spela. Innebandy och värme i Florida tackade man inte nej till. Förra året gick det inte så bra och vi kom tvärsist, säger Alex om hur han hamnade i Florida i år.

Bättre gick det detta år då man i stället slutade som slutsegrare efter slagit Nashville i finalen.

– Det känns bra att vara amerikansk mästare. Finalen var en bra match, vi stängde ner deras bästa spelare och då hade de inte så mycket. Då var det bara att göra några mål och någon assist, kommenterar Alex att nu vara mästare i USA.

Innebandyn är fortfarande ung i USA men på frammarsch på ungdomssidan och detta var första gången man hade tre klasser i ungdomsmästerskapet, U12, U14 och U16.

– Den stora skillnaden mellan USA och Sverige är att i Sverige passar man bollen mer och i USA driver man mer med bollen själv.

Veckan var en bra början på Alex mål med innebandyn som är ”att vinna så mycket som möjligt” och nu kan han titulera sig Amerikansk mästare i innebandy vilket är få förunnat!

Joel Olofsson