Thorengruppen
TTG

Seger mot Thorengruppen

27 december 2021 21:02

Tre viktiga poängs vann borta mot Thorengruppen. En stark första period bäddade för segern som skrevs till 7-5.

Förlusten senast mot Linköping gjorde att FCH åkte utanför slutspelsplatserna. Då gjorde man också en svagare första period. Idag mot Thorengruppen var det tvärtom där första perioden bäddade för segern som tog laget tillbaka till slutspelsplats. Även om Thorengruppen tog ledningen med både 1-0 & 2-1 i första perioden var det FCH och framförallt Max Wahlgren som lämnade perioden med störst leenden. Först assistera Max till Malmströms 1-1 mål. Innan Wahlgren fortsatte göra poäng hängde Christoffer Andersson in 2-2. 3-2 gjorde sedans av Linus Nordgren fint framspelad av Wahlgren. Linus Malmström gled sedan igenom, pånytt framspelad av Wahlgren, och skött in returen på sitt eget skott. I periodens allra sista sekund gjorde Wahlgren själv mål fram till 5-2 assisterad av Nordgren.

Andra perioden fortsatte lika fint när Linus Bergström gjorde 6-2 sju minuter in i andra perioden och när sedan Gustav Svensson utökade till 7-2 med nio minuter kvar såg segern ut att vara klar. Från det målet började Thorengruppen komma in i matchen mer och mer. Med 2 sekunder kvar kom också målet som gav lite hopp inför sista perioden.

7-3 ledning med 20 minuter kvar såg ut att utökas när FCH fick power play sju minuter in. Men istället för mål framåt kunde Throengruppen reducera till 4-7. Efter det blev det ett ordentligt tryck mot FCH målet och de blåsvarta fredade målet på alla sätt de kunde. Med 9 minuter kvar tog FCH time out för att lugna ner anstormningen. Det hjälpte inte jättemycket utan hemmalaget fortsatte trycka på och med fyra minuter kvar tog de ut målvakten i ett sisat desperat försök. FCH fick flera lägen att sätta den i tom kasse men bollen ville inte in mer för FCH. Men med ett uppoffrande försvarsspel kunde man hålla ut till det var fem sekunder kvar. Då gjorde hemmalaget 5-7 som också blev slutresultatet.

Segern tog FCH upp på slutspelsplats. I skrivande stund har man bara tre poäng upp till serieledningen trots att man ligger på åttondeplats. Det kan dock ändras om Linköping vinner sin match och blir ny serieledare.

Nästa match är redan på torsdag hemma mot Mullsjö i Helsingborg Arena.