Välförtjänt vinst för FCH!

28 september 2020 18:03
DAM

Det slutade med härlig vinst för damerna i premiären mot Skurups IBK!

Båda lagen startade matchen i ett bra tempo med flera bra chanser. Men det var bortalaget som skulle ta ledningen och detta när de spelade boxplay. FCH fick ett powerplay 5,26 som de inte skapade något farligt i utan det va Skurups IBK som jagade på bra och fick in bollen genom en FCH-spelare, 0-1 tiden 6,38. Men FCH kvitterade snabbt, 8,14 fick Louise Augustsson Jönsson bollen nere i hörn, passade in framför mål där Irma Lennermo trycker in första målet i serien! Och av bara barten kommer 2-1, detta genom att Tuva Linder, bakom mål, hittar fram till Isa Mattsson som gör målet, tiden 9,04. Skurups IBK får dock in en kvittering tiden 14,35 då en boll letar sig fram till väntstersidan framför mål och bortaspelaren kan lägga in bollen snyggt i nättaket.

I andra perioden gör FCH ett snabbt mål, 2,30 lägger Elsa Sommelius snyggt en pass från sidan fram till Irma Lennermo som sätter bollen lågt och hennes andra mål för dagen. 14,58 vinner FCH bollen och drar framåt i kontring där Irma Lennermo denna gång passar in från sidan fram till Hanna Boklund som snyggt snurrar ett varv innan hon sätter 4-2! FCH avslutar en fin andraperiod genom snyggt mål, Sofia Alvérus får bollen bakom mål av Annie Berg och tar köksvägen och läggger in 5-2 tiden 17,03. En bra period där det fortsätter skapas mycket från båda lagen men där FCH är vassare i asvluten.

7,06 in i tredje perioden åker FCH på en utvisning som bortalaget uttnyttjar snabbt, 7,19 kommer 5-3 genom ett instick framför mål och nu är det spänning i matchen igen. FCH drar på sig ytterligare en utvisning men lyckas bättre denna gång då de kämpar hårt och håller tätt. 18,20 kommer 6-3, då ett misslyckat skott av Ebba Ekberg blir en snygg assist fram till Vilja Andersson, som smygit upp från sin backplats och snyggt sätter bollen i krysset.

Mycket skön premiärvinst och en fint genomförd match av FCH! Nästa match spelas borta mot Höllvikens IBF på lördag 3/10.

Priserna som matchens lirare gick till Isa Mattsson i FCH och Amanda Holmstedt i Skurups IBK och är sponsrade av Helsingborgskonstnärinnan Catharina Brüggmann!