Vinst mot IK Stanstad!

22 oktober 2020 14:53
DAM

En strålande start bäddade för en skön och viktig seger mot IK Stanstad!

Efter en dålig start i förra matchen mot IBK Landskrona så var det helt omvänt här, FCH var verkligen på gång och hade ett högt tempo direkt. Utdelningen kom efter 1,28 då Ebba Ekberg sätter målet med pass från Josefine Fahtz Lundmark. 4,48 är det dags för 2-0 då Irma Lennermo, bakom mål, hittar fram till Ylva Wiling som är helt fri framför och smäller in bollen i mål. 3-0 kommer när klockan står på 5,51 och Josefine Fahtz Lundmark får på en bra träff, som träffar ribban, går ut till Sofia Alvérus som inte gör några misstag på den returen. Sen går det ännu snabbare, 6,00 sitter nästa mål från FCH och det är då Elsa Sommelius med assist från Ylva Wiling. Här tar IK Stanstad en timeout och det lugnar ner spelet. Det enda som händer mer är en utvisning på FCH som de reder ut den bra. Period nummer två startar med en utvisning till för FCH och här reducerar bortalaget, 4-1 tiden 4,14. Men detta är inget som tynger ner damerna utan de gör istället snabbt 5-1. Nellie Ohlsson Thörn hittar fram till Ebba Ekberg på vänsterkanten som med snäv vinkel drar till direkt och bollen sitter i mål. 14,01 gör Josefine Fahtz Lundmark sin tredje poäng för dagen när hon sätter 6-1 med pass från Sofia Alvérus efter mycket trafik framför mål. 17,50 åker IK Stanstad på en utvisning men FCH lyckas inte göra några mål, istället drar de på sig en avvaktande utvisning precis i slutet som följer med in i tredje perioden. FCh klarar av denna utvisning plus en till i mitten av perioden, men 18,17 kommer nästa och då hittar IK Stanstad målet igen, 19,19 gör de 6-2 men FCH går vinnande ur denna match.

Alla femmor på spelhumör och skapade många lägen, och i målet satt Emilia Lutmark i sin första match från start och stoppade det mesta!

Priserna som matchens lirare gick till i FCH och i och är sponsrade av Helsingborgskonstnärinnan Catharina Brüggmann!

Nästa match spelas borta mot IBK Lund i Skånemästerskapen tisdag 27/10.