Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Sirius
SIR

Inför Sirius

24 november 2019 10:29
Herr

Ny viktig match i eftermiddag när tabelljumbon Sirius kommer till Helsingborg Arena. Matchstart 15:30.


FCH tog en meriterande seger i torsdags på bortaplan mot Dalen efter straffar. Den segern gjorde att laget återigen tog sig upp på slutspelsplats. Men efter gårdagens resultat i SSL är FCH tillbaka på en nionde plats och utanför slutspel. Dock med en match mindre spelad. Den matchen spelas nu i eftermiddag mot IK Sirius IBK från Uppsala. Seger i den matchen och man är istället upp på en femteplats. Vilket är då laget som står emellan FCH och slutspelsplatsen?

Sirius var ett av förra säsongens stora sensationslag när man lyckades ta sig till slutspel för första gången på flera säsonger. Framförallt gjorde man det med ett offensivt spel hänförda av Jakob Drews och supertalangen Filip Eriksson där båda hamna topp 10 i poängligan på 66 poäng var. När de dessutom inför denna säsongen värvade tillbaka forna SSL poängkungen Billy Nilsson från Schweiz var det många som trodde Sirius skulle ta ytterligare steg denna säsongen. Tränarna tippa dem sjua inför säsongen. Men verkligheten har varit en annan. Just nu ligger laget på sistaplatsen i tabellen med bara tre segrar på 12 matcher. Dock har två av dem kommit på de senaste fem matcherna, och med det har man tagit en poäng mer än FCH de senaste fem matcherna. Senaste två matcherna efter landslagsuppehållet har dock slutat med förlust och senast förlorade man mot nykomlingen Visby hemma med 5-4. Om det inte vore illa nog saknas deras bästa poängplockare Filip Eriksson efter att drabbats av hjärnskakning.

Även om det bara blivit fem poäng på de senaste fem matcherna har FCH gjort bra insatser och vann, som tidigare nämnt, mot Dalen på bortaplan senast. Dessutom har FCH:s fruktade första femma börjat komma igång ordentligt. Samtliga tre offensiva spelare, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson & Andreas Lindholm, har snittat en poäng eller mer per match de senaste fem matcherna. Där Jonathan Nilsson varit bäst med sex mål och en assist. I fredgas gjorde FCH dessutom en jätteförstärkning i värvningen av Max Wahlgren från Linköping. Dock är han inte spelklar till dagens match utan hans premiär kommer sken på onsdag hemma mot Kalmarsund.

Varmt välkomna till Helsingborg Arena 15:30 i eftermiddag. Förutom innebandy i världsklass bjuder vi publiken på gratis FCH-flaggor. Det vill du inte missa!