Sirius
SIR

Seger borta mot Sirius

19 december 2020 18:48

Det blev en andra raka bortaseger när herrarna vann mot Sirius. Ett ryck i andra perioden la grunden för segern.

FCH åkte till Uppsala med målsättningen med att sätta försvaret. Även om Sirius gjorde 1-0 i spel 4 mot 4 tog det dryga 40 minuter innan man släppte in något i spel 5 mot 5. Då hade FCH lyckats vända matchen till hela 7-1. Först lyckades man vända till 2-1 i första perioden efter mål av Linus Nordgren och ett lurigt köksvägen mål av Joel von Reis. I andra perioden gjorde FCH sen fem raka mål innan man lät Sirius tillbaka in i matchen. Upplänningarna sprattlade till med två snabba mål sista minuten i perioden. Lite nerv smög sig sedan in när Sirius reducerade igen tidigt i tredje perioden. Men med åtta minuter kvar kunde Jonathan Nilsson stilla nerverna med 8-4. Matchen stängdes sedan helt efter att Linus Nordgren gjorde sitt fjärde mål för matchen och totalt femte poäng. Hans fem poäng tog han även förbi Kim Nilsson och upp i topp i poängligan på totalt 31 poäng.

Det var en stabil insats från FCH där man hade kontroll på matchen större delen av tiden. De tre vunna poängen gör att man är tillbaka över slutspelsstrecket just nu. Men vinner Falun sin match på kvällen mot Linköping tar de tillbaka sin plats.

Närmast väntar ett kort julfirande innan det blir två matcher i mellandagarna. Först hemma mot Linköping den 27/12 och sen Växjö borta 30/12.