Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Vidar Jonsson-Wallin tillbaka i FCH båset

4 maj 2020 20:00
Herr

Det är nu klart vem som kommer assistera Niklas Pålsson i båset kommande säsong. Det blir ett kärt återseende av den meriterade Vidar Jonsson.


Vidar är ett etablerat namn i innebandysverige där han verkat som ledare på elitnivå i över 15 år. Han började sin innebandykarriär i Viskan och spelade tre säsonger i högsta serien med Viskan och Högaborg. Det blev även tre säsonger med AIK i Elitserien innan han la klubban på hyllan för att bli tränare. Tränarkarriären började sedan i Stanstad i Staffanstorp 2003. Det blev bara ett år som division 1 tränare innan han tog klivet till SSL-tränare och FCH som 29-åring. I FCH blev han snabbt en stor profil och under sitt andra år blev han utsedd till årets tränare 2005. Året efter tog han laget till sitt första slutspel någonsin. 2008 gick han sedan vidare till SSL-konkurrenten Pixbo där han stannade i tre år innan det återigen var dags att komma hem till Helsingborg och FCH. Denna gång som assisterande till Kent Göransson. Det blev bara en säsong i blåsvart då innan han tog över Engelholm en kort vända för att sedan vara med och föra upp Höllviken till SSL två gånger. Ett uppdrag han slutade för två säsonger sedan. Sedan dess har han verkat som ungdomstränare i FCH och varit med Kristianstad i Hockeyallsvenskan som menatrådgivare. Men nu är han alltså tillbaka för en tredje runda med FCH och ska hjälpa Niklas Pålsson och laget att ta nästa steg i utvecklingen.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats knyta till oss Vidar i vår satsning vidare. Vidar är en FCH profil och en mycket framgångsrik och duktig tränare. Han kommer kunna bidra till att vi kan ta nästa steg. Den senaste tiden har Vidar arbetet med Kristianstad hockey och mental rådgivning, den biten kommer han hjälpa oss i FCH med. Det är ett bra läge att vidareutveckla vår gruppdynamik vidare nu när vi fått behålla i princip hela gruppen, där kommer Vidar passa oss perfekt, kommenterar Niklas Pålsson.

Kvar i staben finns även Daniel Pålsson men som till nästa säsong tar ett litet steg tillbaka för att satsa mer på att utveckla målvakterna.