Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Två gånger Warberg i JAS-premiärer avklarade

19 september 2021 14:45
JAS

Både damerna och herrarna i Juniorallsvenskan premiärspelade mot Warberg och det blev en seger och en oavgjord match.


Först ut var damjuniorerna som började hemma på lördagen i Västergårdshallen. Trots att många spelare saknades i hemmalaget tog man tag i matchen direkt och hade 2-0 efter första perioden. Var första perioden FCH:s var andra perioden Warbergs. De både reducerade och kvitterade innan 20 minuter hade passerat och således helt jämt inför avslutningen. Det blev också en rafflande avslutning där FCH tog ledningen genom 07:an Emma Modig. Det var en ledning som stod sig tills det återstod tre minuter. DÅ kvitterade Warberg och mycket tydde på att det skulle bli oavgjort. Men Annie Berg ville annat och gav åter FCH ledningen när två minuter återstod. Sedan kunde hemmalaget även göra 5-3 i tom kasse och säkra segern i premiären.

Tränare Fredrik Roos var nöjd överlag och framför allt med de inlånade spelarna från det yngre 06/07-laget-

– Det var en stabillaginstas trots att flera spelare saknades. En insats som inte varit möjligt utan att Filippa, Emma och Nellie från F06/07 som hoppade in och stod för fina prestationer.

Om det blev spännande i damjuniorernas premiär är det inget mot hur det blev i herrjuniorernas. Herran började på bortaplan uppe i Varberg och fick allt annat än en drömstart. Det tog bara 38 sekunder innan hemmalaget tagit ledningen. FCH lät sig inte nedslås utan kvitterade efter halva perioden genom Albin Larsson och fem minuter senare gav kapten Simon Persson FCH ledningen. En ledning som stod sig perioden ut. Andra perioden startade med FCH utvisning. I power play kom kvitteringen. Warberg skulle sedan även ta ledningen innan andra perioden var till ända. Tredje perioden blev sedan en jakt för FCH i 20 minuter. Först kvitterade Simon Persson med sitt andra mål. Sen gjorde Warberg 4-3 och FCH fick jaga igen. Oscar Bengtsson kvitterade i power play med 10 minuter kvar. Med drygt fyra minuter kvar tog Warberg åter ledning och ny jakt på kvittering började. Med minuten kvar tog FCH time out. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Målvakt ut och spel 6 mot 5. När sedan allt hopp i stort sett var ute gjorde Eric Lundberg mål när klockan stod på 19:59! Matchen slutade 5-5 efter att FCH visat mental styrka att hela tiden komma tillbaka i matchen.

– De överraskade oss i första och vi spelar med alldeles för lite marginal och har för mycket nerver. När vi jobbat oss in i matchen och spelar med hjärtat står vi upp bra och tillslut gav vårt hårda slit utdelning i sista sekunden, summerar tränare Filip Nielsen.

Poängräddaren Eric Lundberg beskriver avgörandet.

– Vi får ett frislag i vänster offensiv hörna och det är 5 sekunder kvar. Vi plockar målvakten och spelar 6 mot 5. Gustav petar igång den till Simon som driver bakom mål med en gubbe i ryggen. Simon kommer runt målet, får ett slag på klubban och en avvaktande utvisning väntas på en Warberg-spelare. Simpa lägger upp bollen till mig på högerbacken, jag vet att jag måste skjuta direkt vilket jag också gör. Sedan ser jag hur bollen seglar mot bortre stolpe mellan målvaktens ben och hand. När bollen väl gått in vänder jag mig om och ser hur hela bänken rusar in på plan mot mig och kramar om mig.