Jönköping
JIK

Andra raka segern i SSL

31 oktober 2021 17:48

Det blev tillslut seger efter en match med tre olika ansikten borta mot Jönköping.

Första segern på bortaplan kom i Jönköpings Idrottshus. Det blev en match där varje period var annorlunda. Den första perioden var jämn där lagen följdes åt i protokollet. Jönköping tog ledningen efter dryga sju minuter. En ledning de bara fick ha i 20 sekunder innan Linus bergström kvitterade. Jönköping tog sen ledningen igen innan Mattias Andersson kunde kvittera med fyra minuter kvar av perioden. 2-2 blev också resultatet när slutsignalen ljöd efter första 20 minuterna.

Var första jämn både spelmässigt och målmässigt var andra perioden FCH:s. Daniel Johnsson gjorde 3-2. 4-2 kom av Jonathan Nilsson i power play. 12 minuter in kunde Fredi Petersson påpassligt framme peta in 5-3. Den fina andra perioden avslutades med att Linus Bergström gjorde sitt andra mål för eftermiddagen. 4-0 i perioden och fina förutsättningar inför tredje.

Jönköping kom ut i tredje perioden med nyvunnen energi och pressade ner FCH. Det tog bara 39 sekunder innan första målet kom för JIK. Efter fyra minuter kom nästa reducering. Jönköping fortsatte pressa på och FCH hade svårt att skapa lägen. När hemmalaget även gjorde 5-6 efter drygt halva perioden hade momentum svängt helt. Det var nog många i hemmapubliken som trodde på en heroisk vändning när de även kvitterade med sex minuter kvar. Men 6-6 blev det sista roliga för Jönköping. En minut senasre gjorde Christoffer Andersson ett förlösande 7-6 mål. Efter det plockade JIK målvakten och på kontring kunde Linus Nordgren prickskjuta in 8-6. Den definitiva punkten satte sen Daniel Johnsson med en elegant zorro med en och en halv minut kvar av matchen.

9-6 blev slutresultatet och FCH tog andra raka segern och börjar klättra i tabellen. Nästa match blir borta mot Pixbo onsdagen den 10/11.