Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Idag startar Distrikts-SM med tre FCH:are

4 januari 2024 08:20
Ungdom

I en härlig mix av förväntan och talang, är det dags för Distrikts-SM i innebandy för pojkar födda 2007, där Skåne stolt kommer att representeras av tre av FC Helsingborgs lysande unga stjärnor: Erik Andersson, Erik Pantev och Diaz Vilkman. Turneringen, som äger rum i Umeå från den 4:e till den 7:e januari, samlar Sveriges främsta unga talanger och våra spelare är laddade för utmaningen.


För dessa unga spelare är känslan av att representera Skåne mer än bara en match på planen. "Det är en stor ära," uttrycker Erik Andersson, "man har drömt om att se sig själv springa ut i den röda skånetröjan sen man var liten." Erik Pantev delar denna entusiasm, "man har velat representera Skåne länge och att äntligen få göra det är sjukt kul." Diaz Vilkman lägger till, "Det är en bra känsla att representera Skåne och få vara med om ett minne för livet."

Lagets Styrkor och Förberedelser
När det kommer till lagets styrkor, lyfter varje spelare fram olika aspekter. Erik Pantev betonar deras tekniska skicklighet och lagets spets, medan Diaz Vilkman pekar på ett starkt offensivt lag med många tekniska spelare. Erik Andersson understryker betydelsen av duktiga målvakter, vassa målskyttar och ett lag som sliter hårt över hela planen. Trots att de inte har mycket detaljerad kunskap om motståndardistrikten, är optimismen hög. "Vi har Västerbotten i vår grupp som vi vet är väldigt duktiga," säger Erik Andersson och tillägger att även de mindre distrikten har starka klubblag.

Förväntningar och Mål
Förväntningarna är höga bland dessa unga spelare. "Jag tror vi har bra chans att ta oss minst till kvartsfinal," säger Erik Pantev. Diaz Vilkman ser ännu längre, "Vi har en bra chans att ta oss vidare från gruppspelet, sedan i slutspelet tror jag vi kan lyckas ta oss längre än kvartsfinal." Erik Andersson är övertygad om lagets potential att nå semifinal, med ambitionen att gå hela vägen för ett guld.

Men vad ser de mest fram emot med turneringen? För alla tre spelarna är det en kombination av att representera Skåne, möta Sveriges bästa spelare och den unika upplevelsen turneringen erbjuder. Erik Andersson ser fram emot att möta spelare med annorlunda spelsätt och njuta av atmosfären med mycket publik.

Med sådan talang och hängivenhet från dessa unga spelare, är FCH:s framtid ljus och Skånes chanser i Distrikts-SM ser lovande ut. Vi håller tummarna för dessa spelare och ser med spänning fram emot att följa deras framsteg och prestationer i Umeå!

Skånesmatcher i DSM:
Torsdag 4/1
11:30 Södermanland-Skåne

Fredag 5/1
11:50 Skåne - Jämtland
18:30 Östergötland - Skåne

Lördag 6/1
09:00 Skåne - Västerbotten