16 Mar 1 match

Förlust i kvart 2

19 mars 2023 17:50
Herr

Det blev ingen kvittering i matchserien på hemmaplan istället kunde Växjö utöka till 2-0 i matcher.

När lagen möttes i fredags var det en mål snål historia som Växjö kunde vinna med 2-1. Efter första perioden i andra matchen såg det ut att bli ännu en tight och jämn match. Växjö gjorde periodens enda mål efter 12 minuter. Det som däremot skulle bli avgörande var två ryck som Växjö gjorde i andra perioden. På fem minuter i starten av andra perioden gjorde gästerna tre snabba mål upp till 4-0. Efter det vaknad FCH till liv och börjad sätta mer tryck på Växjö målet och fick snabbt utdelning efter ett bra byte av första femman. Man kunde vinna bollen på hög press och få fram bollen till Nordgren som gjorde 1-4. När halva perioden hade gått fick FCH straff. Daniel Johnsson gjorde det han skulle och zorrade elegant in bollen i mål. Två minuter senare fick FCH chansen i power play, en spelform man inte gjorde något mål i i fredagens match. Men idag flöt det på bättre och hemmalaget kunde reducera ytterligare en gång genom Christoffer Andersson. Hemmapubliken vakande till och började tro på en magisk slutspelsvändning. Istället för kvittering kom ett nytt Växjö ryck där de gjorde två snabba mål till fram till 6-3 inför slutakten. Nytt hopp tändes när Nordgren gjorde sitt andra mål tidigt i slutperioden. Men det blev sista gången hemmapubliken fick jubla. När FCH satsade allt framåt kunde gästerna kontra in 7-4 efter exakt halva perioden. Efter det plockade FCH målvakten för att ge det en sista desperat chans. Men istället för mål framåt blev det två insläppta i tom kassa fram till slutresultatet 9-4. Det ger Växjö 2-0 i match i bäst av sju. Nästa match redan på tisdag och sedan vänder serien tillbaka till Helsingborg på fredag och då bjuder våra partner på fri entré och då lyfter vi tillsammans herrarna till seger!