Första dagen över på Gothia Cup

3 januari 2019 22:37

Första dagen på Gothia cup är avklarad. Totalt har de 11 FCH-lagen spelat 19 under dagen. Vi bjuder på en kort summering om hur varje lag har spelat.

P07 (B11) 11-åringarna spelar i en icke tävlande klass och har en grupp med sju lag och kommer under de fyra dagarna spela sex matcher. Första dagen stod kanske för de mest spännande utmaningarna när man fick möta två utländska lag. I första matchen mötte man norska Sharpsborg Sharks. Norrmännen tog ledningen med 4-1 innan FCH vaknade till. Genom två reduceringar av Erik Andersson skakades det nerv i matchen. Men närmre än 3-4 kom aldrig de blåsvarta. I dagens andra match mötte man tjeckiska storlaget Tatran Stresovice. I denna matchen var grabbarna mer på tårna och gick upp till en 3-0 ledningen innan tjeckerna fick komma in på tavlan. Men då gjorde de det med besked. Tatran gjorde sex raka mål innan FCH kunde peta in en boll till slutresultatet 4-6. Även om det efter två täta matcher inte blev någon vinst var det en lärorik dag med internationellt motstånd. Imorgon blir det bara en match mot CL98IC kl 16.00

P06-Blå (B12-1) P06-Blå hade bara en match den första dagen och även dem fick möta Tatran Stresovice. Efter en väldigt jämn första halvlek ledde FCH med 3-2. När andra väl började tryckte de blåsvarta gasen i botten och gick snabbt upp till en 7-2 ledning. Tjeckerna hann reducera en gång innan FCH gjorde ytterligare två mål till slutresultatet 9-3. Viggo Wallin och Livio Blixt gjorde två mål var. Imorgon blir en hektiskt dag för pojkarna. Tre matcher ska avverkas, den första redan 08.40 mot NOR 92.

P06-Svart (B12-2) P06-Svart inledde sitt Gothia äventyr mot tjeckiskt motstånd i form av TJ Znojmo. Matchen startar jämt även om tjeckerna tar ledningen. FCH får in en kvittering i första halvlek men tjeckerna gör ytterligare två innan halvleken är över. Även i andra perioden är tjeckerna lite hetare och gör mål på sina chanser. Matchen slutar tillslut 8-3 till Znojmo. Även dagens andra match blev tuff för FCH. Ett för dagen väldigt bra Braås Goif hade kontroll hela matchen och kunde vinna med 9-1. Imorgon finns chans till revansch när de möter Lindås, GIF Fighters och Jönköping.

F06 (G12) Vårt yngsta tjejlag fick spela sin första Gothia match tjeckiska Jizni Mesto. När matchen väl va slut stod det 3-3 på tavlan. Det hade varit en internmatch mellan lagens båda skarpskyttar och på sex mål fanns det två hattrickskyttar! Sonja Hildemar för FCH och Veronika Dusovska i Jizni Mesto. Med bara en match på schemat fanns det gott om tid för annat. Laget hann även med att spela lite Laserdome under dagen som uppladdning inför fredagens tre matcher. Första matchen 08:00 i skånederby mot Malmhaug.

P05-Svart (B13-1) P05-svart hann med två matcher under premiärdagen. Första matchen mot småländska Hovslätt. Hovslätt var för dagen lite bättre och kunde gå till en 3-0 ledning innan FCH:arna reducerat till 3-1 i slutet via Pontus Ekenberg. Även dagens andra match, mot Mölndal, började med uppförsbacke. Motståndarna gjorde 1-0 redan efter 4 minuter och hade 2-0 i paus. Matchen blev tillslut 5-1 till Mölndal även denna gången var det Pontus Ekenberg som höll sig framme. Imorgon inleder laget dagen med att möta norska Sharpsborg Sharks kl 10:00.

P05-Svart (B13-2) P05-Svart har inlett första dagen med att göra 14 mål totalt fördelat på två matcher. I den första slog man Jönköpings IK med 7-3. Genom två mål redan i första minuten tog man en ledning som man sedan aldrig släppte. Efter första perioden hade man hela 6-1. Jönköping inledde andra med två snabba mål men kom aldrig riktigt nära, slutresultat 7-3. I andra matchen mot Ale IBF tog man också en tidig ledning och hade två bollar upp i halvtid, 3-1. I andra halvlek blev det en riktigt tight match. Ale kom upp till 5-6 i slutet men Noel Malmros kunde säkra segern med sitt tredje mål i matchen. Två segrar och gruppledning inför dag två där man börjar mot Ajer från Norge.

P04 (B14) Dagen inleddes med ett danskt motstånd i form av Fredrikshavn. Danskarna inledde piggast och tog en 2-0 ledning under matchens första 10 minuter. Detta skulle visa sig bli matchens enda mål. Danskarna lyckades freda sitt mål resterande tid av matchen och avgick med segern. I andra matchen mötte man Braås och åkte på en mardrömsstart. 2-0 efter tre minuter innan man lyckades reducera genom Isac Ahlén. Det blev dock FCH:arnas enda mål i matchen. Braås fortsatte mala på och kunde avgå med en 7-1 seger. Imorgon har man tre matcher och börjar kl 08:40 mot Bergs IK.

P03 (B15) P03 fick en skön start på sitt Gothia äventyr. Premiärmatchen först kl 16:00 mot holländska HSV The Dutch. Laget hade uppenbarligen i en riktigt bra uppladdning och hade gjort 4-0 redan efter tre minuter! Efter det rann det bara på. Slutresultatet skrevs till hela 11-1. Erwin Rosén var målgladast med fyra mål. Imorgon väntar tuffare uppgifter med start redan kl 08:00 mot Värnamo IK.

F03 (G15) F03-tjejerna fick inledda Gothia med två matcher mot utländska lag. På morgonen mötte man holländska Orange Juniors. I den matchen lyckades man med konstycket att i snitt göra ett mål varannan minut. Efter att tagit ledningen efter två minuter rann det bara på. Matchen slutade 15-1. Match nummer två var mot norska Bygdö Monoliten. Denna gången fick man kämpa hårdare för att få till målen. Det dröjde till tionde minuten innan Emilia Lutmark i ett friläge distinkt skött 1-0. Innan halvleken var över hade Tilda Karmefors utökat till 2-0. I andra halvlek fortsatte FCH göra mål och matchen slutade till slut 6-1 och en perfekt start i turneringen för tjejerna.

HJ18 (B18) Äldsta pojkarna hann med två matcher första dagen och det var två väldigt jämna matcher. Först ut var match mot tjeckerna i Ostrava. Tjeckerna tog ledningen även om det var FCH som skapade lägena. Rättvist vände även FCH på matchen i andra halvlek med två snabab mål. Men i slut minuterna kom den retliga kvitteringen till slutresultatet 2-2. Match nummer två stod mot hemmaföreningen Pixbo. FCH började bäst och gjorde 2-0 genom Marcus Windahl och Samuel Persson. Pixbo kämpade sig dock tillbaka in i matchen och kunde vända i slutet till 3-2. Imorgon inleder man mot norska Vålerengen.

DJ18 (G18) Våra äldsta flickor hann även dem med två matcher första dagen. Först ut var match mot Varla. Matchen inleddes på bästa sätt genom att man snabbt gick upp till 2-0. Genom om två slumpmål i slutskedet av första halvleken var det lika inför slutakten. Då tog Varla ledningen för första gången i matchen. Tiden ticka iväg och FCH pressade på allt mer. Tillslut kom kvitteringen via Mika Rivieres andra mål i matchen. Tjejerna fortsatte trycka på för seger mål men då kom kallduschen med en minut kvar när Varla fick in ett långskott till 4-3 som blev slutresultat. I andra matchen mötte man favoriterna Hovslätts IK. Ett lag som inledde dagen med att vinna med 8-0. FCH stog upp bra men la under med 2-0 efter första halvleken. Hovslätt gjorde även första målet i andra halvlek innan Mika Riviere reducerade. Efter det fick Hovlsätts övertag i bollinnehav utdelning. Matchen slutade 6-1.

På Gothias hemsida går det att följa alla matcher live och en hel del matcher sänds även live. Se alla resultat här!