Förlust mot Malmö FBC!

9 mars 2020 20:24
DAM

FCH föll efter ännu en jämn match mot Malmö FBC, och ännu en uddamålsförlust.

FCH har inte marginalerna med sig denna säsong och förlorade med bara ett mål mot ett effektivt hemmalag. Det var Malmö FBC som började bäst, detta efter att FCH åkt på en utvisning tiden 7,07. Detta utnyttjade hemmalaget och gjorde 1-0 i powerplay. 9,47 åker FCH på ännu en utvisning och hemmalaget behövde inte lång tid att sätta 2-0, tiden 10,13. Detta resultat står sig perioden ut som Malmö FBC vinner rättvist. I andra perioden spelar FCH mycket bättre men stolpe och ribba sätter stopp för mål. 15,02 kommer dock målet, det är nu Felicia Ekman som sätter dit reduceringen genom en retur, med assist från Amanda Johannesson. Felicia Ekman vill mer denna period och 19,49 sätter hon 2-2 med assist av Hanna Jansson genom en frislagsvariant. Bra andraperiod av FCH och en tredje och sista blev avgörande. I tredje perioden är det dock Malmö FBC som börjar bäst, de tar ledningen när klockan står på 4,38. Och av bara farten kommer 4-2 redan 5,21. Men hemmalaget är inte nöjda där, de smäller dit 5-2 efter 5,48 och FCH släpper alltså in tre mål på lite mer än en minut och nu är det tungt för tjejerna. 7,42 åker FCH på en till utvisning med reder ut den och tiden 13,00 är det dags för dubbelutvisning, både FCH och Malmö FBC får gå och sätta sig två minuter. Men inga mål varken görs eller släpps in under dessa minuter och 17,11 tar FCH en timeout. FCH tar ut målvakt och spelar sex mot fem och detta ger resultat då Vilja Andersson gör 5-3 på frislag när klockan står på 19,54 assisterad av Caroline Holmgren och direkt efter, 19,59, skjuter Johanna Ylvenberg in 5-4 framspelad av Nellie Ohlsson. Men tyvärr kom dessa två mål lite för sent i matchen och Malmö FBC vinner matchen.

Nästa match spelas hemma mot IK Stanstad 15/3 kl 15,00 i Mariahallen. Välkomna dit!