Viktig seger hemma mot Visby

9 februari 2020 19:23

Efter en bra andra period där man kunde rycka ifrån till 4-0 kunde FCH räkna hem tre viktiga poäng i slutspelskampen.

Kampen om de sista slutspelsplatserna tätnar och igår vann alla FCH:s konkurrenter. Det var därför viktiga poäng på spel hemma mot tabelljumbon Visby. FCH inledde också bra och skapade flera lägen att göra mål men hade oerhört svårt att få in bollen. Efter halva första perioden kunde Oliver Windfeldt tillslut spräcka målnollan, assisterad av Jonathan Skoglösa. Trots fler bra lägen blev det inga fler mål i första perioden. Det var däremot i andra som rycket kom som skulle döda matchen. På drygt sex minuter i mitten av perioden gjorde FCH tre raka mål och gick upp till 4-0. Målen inprickade av Nordgren, von Reis och Wahlgren. Visby reducerade dock till 4-1 innan mittakten var över.

I tredje perioden höll Visby åter emot ca halva perioden innan Wahlgren pricksköt in sitt andra mål. Visby reducerade igen innan Jonathan Nilsson bjöd på ett konstnummer där han på utkast från Edling lobbade över sin back och lurade sedan ner Visby målvakten innan han retfullt la bollen över den simmande målvakten. Med två minuter kvar kunde Wahlgren fastställa slutresultatet och fullborda sitt hattrick på frislag.

Med tre nya poäng in klättrade FCH från åttonde till sjätteplats. Nu har man fyra poäng ner till under strecket och fyra poäng upp till en fjärdeplats. Slutspelskampen rullar vidare till Uppsala på torsdag för match mot Sirius.