Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Efter tre års uppehåll är vi äntligen tillbaka i Helsingör!

2 mars 2023 11:01

Det har blivit en av FCH:s mest uppskattade traditioner. Ta färjan över sundet för att kolla på SSL innebandy. Efter tre år av pandemi är det äntligen dags igen! Vi kollar tillbaka på tidigare publikfester i helsingör


På lördag är det dags igen att flytta ett helt SSL-arrangemang över ett av världens mest trafikerade sund. I vad som har blivit en av föreningens mest uppskattade traditioner är det på en plats att vandra ner för minnenas allé av Helsingör matcher genom åren.

Det var säsongen 2014/2015 som det spelades den första SSL-matchen i Danmark och Helsingör. FCH tog emot Warberg i en direkt avgörande match om slutspelsplatserna. Inför matchen var det tre lag om två slutspelsplatser. FCH, Dalen och Warberg. FCH stod på 40 poäng, Dalen på 39 och Warberg hade det sämsta utgångsläget på 38 poäng. Det var alltså en match med mycket på spel för de bägge lagen i Helsingör Hallen. De 1 307 personerna varav en hel sektion tillresta Warbergs supportrar fick se en rafflande säsongsavslutning. Warberg tog initiativet och gjorde 2-0 i första perioden även om FCH lyckades kvittera kunde Warberg få in ett ledningsmål i slutet av den första perioden. I det läget var det fördel Warberg i kampen om slutspelsplatserna. Andra perioden var även den jämn och slutade 1-1 och Warberg var fortfarande i pole position. Samtidigt hade Dalen det tufft hemma mot Mullsjö vilket innebar att om resultaten stod sig skulle både FCH och Warberg gå vidare, men skulle FCH vända innebar det att Warberg missade slutspel. FCH trycker på i den tredje perioden för en kvittering och får in den genom Marcus Gullstrand. När det också stod klart att Dalen inte skulle vinna och både FCH och Warberg skulle gå vidare dog intensiteten i matchen lite och inget av lagen vill riskera något. Matchen till förlängning och där var det tydligt att FCH vill vinna och visa att Helsingör Hallen var deras hemmahall. Inför en euforisk publik kunde FCH avgöra via Nicklas Lidholm som också satte starten för en lång obesegrad svit i Danmark.

Året efter var det Pixbo Wallenstam som stod för motståndet och om det var succé det första året var det denna match som gjorde det till en älskvärd tradition på båda sidorna sundet. Även om matchen inte gällde lika mycket tabellmässigt som året innan var det en match laddad med prestige. De bägge lagen hade mötts i slutspel två år i rad. Först med Pixbo som segrare efter fyra raka matcher där alla gick till förlängning/straffar. Men trots att Pixbo vunnit grundserien säsongen innan vann FCH i slutspelet efter sex matcher så det var ett revanschsuget Mölnlyckelag som stegade ut på Helsingör Hallens gröna plastmatta, och revansch såg det ut som de skulle få. Pixbo körde över FCH i den första perioden och tog en 3-0 ledning. I andra perioden kunde FCH, framburna av publiken, komma ikapp på bara fyra minuter. Även om Rävarna tog ledningen på nytt kunde FCH göra två mål till och gå till slutakten med ledning. Väl där kunde FCH bara inte förlora. Hela hallen bidrog med en elektrisk stämning. FCH gjorde ytterligare tre mål och fastställde slutresultatet till 8-4. Detta var också starten till Jonathan Nilssons dominans i Hallen med två poäng.

2016/2017 var det återigen dags för en match med kniven mot strupen och en avgörande match om slutspelsplatser. Motståndet stod Linköping för. Det var näst sista omgången och FCH seger var lika med slutspelsplats. Förlust och allt skulle avgöras borta i svårspelade Nyhemshallen mot ett Mullsjö som jagade andraplatsen. Men denna gång skulle det vara FCH från start till mål. Redan efter första perioden var det ledning för hemmalaget med 4-0. En ledning som inför sista perioden blev 6-2. Återigen var det feststämning på läktarplats och totalt 1 137 åskådare. De fick verkligen valuta för pengarna och fick se FCH vinna med 9-5 och säkra slutspelsplatsen i Helsingör för andra gången på tre år. Jonathan Nilsson befäste sin plats som kung över Helsingörs Hallen med totalt fem poäng och ramsan ”Jonte Nilsson går på vatten” skanderas av hans egna fanatisk hejaklack.

2017/2018 var det återigen nästsista omgången och traditionen trogen innebar FCH seger slutspelsplats. För motståndet denna gång stod Team Thorengruppen för. Ett lag som redan var klara för nedflyttning. De 1 243 personerna på läktaren fick se den svagaste FCH prestationen i Helsingör-matchens fem åriga historia. Efter halva matchen ledde bortalaget från Umeå med 5-2 och inget tydde på en FCH seger. Genom Andreas Lindholms 3-5 väcktes ett hopp och när Jonathan Nilsson sedan reducerade till 4-5 i slutet av andra började publiken åter väckas till liv. Med publiken i ryggen kunde FCH bibehålla det nyvunna momentumet och köra över Thorengruppen i den tredje perioden. 4-5 blev 9-5 när slutsignal ljöd i hallen. Sviten som såg ut att brytas i andra perioden hölls vid liv och likt de tidigare matcherna hittade FCH ett sätt att vinna i Helsingör.

När det vara dags för den senaste match på dansk mark 2019 spelades den mot det tuffaste motståndet dittills. Det var mot Storvreta som redan var klara seriesegrare. Även FCH var klar för slutspel i säsongens sista omgång. Utan kniven mot strupen kunde FCH inte hålla segersviten i Helsingör vid liv. Även om det den matchen var FCH som inledde målskyttet med första periodens enda mål inprickat av klubbchef Fredrik Azelius. Andra perioden sen skulle det bara vara gästerna på banan. Storvreta vann andra perioden med 5-0. FCH kunde inte finna krafterna man hittade mot Thorengruppen året innan utan Storvreta vann även sista perioden, nu med 3-1. FCH:s mål inprickat av Oliver Windfeldt.

2020 skulle det spelats match i Danmark i sista omgången mot Dalen. En match FCH behövde vinna för att ta sig till slutspel. Men samma vecka drog coronapandemin igång på riktigt och gjorde matchen omöjliga att genomföra utanför Sveriges gränser. FCH lyckades vinna matchen i ett tomt Idrottens Hus på straffar. Det var även matchen som födde studio Soffan.

Efter två corona år till är det nu äntligen dags att få ta färjan över sundet igen och kolla på innebandy i världens bästa liga. Vi har väntat länge på att få revansch och åter börja bygga en ny segersvit i Helsingör Hallen och vi hoppas att så många som möjligt kommer till hallen och hjälper oss.

Det går fortfarande att boka biljetter fram till kl 18:00 torsdagen 2/3 via FCH annars får man köpa i dörren i hallen på lördag.

Mer info om matchen med övergångar och biljetthantering finns här.