Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

"Förhoppningarna är solklara, två vinster som gäller!"

12 augusti 2021 10:01
Herr

Just nu är tre FCH:are iväg på landslagsläger i Finland. Under lägret ska två matcher mot just Finland avverkas. En av de tre spelarna är vår lagkapten Jonathan Nilsson som rapporterar från lägret.


Med VM bara några månader bort i december är svenska herrlandslaget i väg på läger i Finland för att möta sin antagonist i två matcher. Med i truppen finns Jonathan Edling, Linus Nordgren och Jonathan Nilsson från FCH. Första matchen är ikväll 17:00 och går att se på finska förbundets Youtube-kanal (länk längre ner).

Vi fick tag på Jonathan Nilsson mellan träningspassen. Det är en laddad FCH:are inför matcherna.

– Matcherna mot Finland ska bli riktigt kul, var längesen man fick spela en riktig landskamp och att få känna på rivaliteteten med finnarna direkt ska bli riktigt gött. Förhoppningarna är solklara, två vinster som gäller!

Detta blir första matcherna för den nya förbundskaptensduon Niklas Nordén och Thomas Brottman. De har sedan de tog över laget predikat om ett nytt offensivt spelsystem för laget. Jonathan Nilsson tror att han får en roll lik den han har i FCH.

– Min roll i nya spelsystemet kommer förhoppningsvis vara ganska lik som min roll i FCH i år kommer vara. En högt pressande forward med fart under fötterna som inte ska ge backarna så mycket tid att tänka.

På grund av pandemin har Sverige haft svårt att få till läger och än svårare att få till matcher därför har man lite dålig koll på det finska landslaget just nu.

– Vet faktiskt inte jättemycket om det finska laget just nu, har koll på ett par av namnen i deras trupp men utöver det är det inte speciellt mycket. Det kommer nog förändras under denna helg, avslutar Jonathan Nilsson.

Se matcherna mellan Finland och Sverige på youtube.

Matcherna startar 17:00 både torsdag och fredag.