Två fyramålsskyttar när FCH derbyvann

4 februari 2018 17:20
Dam

Det blev en målrik tillställning i Norrehedshallen på söndagseftermiddagen när FCH Dam gästade Gantofta för säsongens andra och sista Helsingborgsderby.

Matchen började strålande för blåsvart med 1-0 redan efter tre minuter genom Caroline Holmgren. Gantofta var inte riktigt med i matchen och det var FCH som förde spelet. Halvvägs in i perioden, 12 sekunder in i matchens första och enda PP för FCH, gjorde Johanna Andersson 2-0 med ett inte så speciellt märkvärdigt avslut från kanten. Några minuter senare var det Gantoftas tur att få vara en spelare mer, men det hjälpte föga för de rosaklädda. Hanna Johansson snodde bollen och fri med målvakten gjorde hon inga misstag. 3-0 till FCH! Gantofta svarade tämligen omgående. Efter 18.04 gjorde man en viktig reducering och det var match igen inför andra akten.

Period två blev en enda lång målkavalkad. Lagen turades om att göra mål fram till ställningen 6-3 i FCH-favör. Då gjorde FCH ett litet ryck och efter precis halva matchen satte Sofi Persson 7-3, ett mål som på läktaren just då kändes matchavgörande. Det skulle visa sig att det också blev just matchavgörande – men matchen skulle inte sakna nerv under sin andra halva.

Gantofta började spela rakare på mål och hittade ofta tomma ytor bakom ibland väl väl högt stående FCH-försvarare. Ida Bäckman i målet lämnades ofta ensam och flera bollar styrdes in på nära håll av hemmaspelare som nu rejält fick upp vittringen. 7-3 blev 7-6 innan perioden var slut och de tio pausminuterna kom lägligt för FCH.

I den tredje perioden fick FCH ordning på försvarsspelet och man uppträdde dessutom betydligt lugnare med boll. De få chanser som Gantofta ändå skapade kunde inhoppande målvakten Sofia Azelius enkelt avstyra. Matchen gick ner i intensitet och det dröjde till den åttonde minuten innan FCH satte 8-6 genom Hanna Johansson. Samme Johansson gjorde ett par minuter sitt andra straffmål och fjärde totalt – 9-6 till FCH. Slutminuterna spelades av på ett klockrent vis och när Gantofta chansade genom att ta ut målvakten kunde även Johanna Andersson bli fyramålsskytt när hon placerade in 10-6 från halva plan.

Bortsett en tung period i slutet på andra perioden var det en väl genomförd match av FCH i dag. Noterbart är att Julia Åhlund, för dagen inlånad från F01/02 fick göra sitt första byte på seniornivå.

FCH står över nästa omgång och är inte i spel igen förrän den 18 februari när man besöker Staffanstorp för match mot Stanstad.