Föreningen

Läs om alla blåsvarta lag som i helgen spelade seriematcher. Från Flickor 10 till SSL Herr!

Fredag – 18/11

FC Helsingborg U – Röke IBK 8-5, Division 2 Herrar
Vårt division 2 lag inledde den blåsvarta helgen med att slå tabelljumbon Röke med 8-5. Även om FCH ryckte till sig en 5-2 ledning i första perioden blev det en jämn match inför sista perioden när Röke hämtade upp till 5-5. Väl i tredje perioden kunde FCH stänga matchen och tillslut vinna med 8-5. Poängbäst blev Albin Nilsson med fem poäng, tre mål och två assist.

Lördag – 19/11

FCH F06/07 – Bjärred 6-2, Flickor A
F06/07 hade två matcher i flickor A denna helg och inledde den på bästa sätt med att slå Bjärred med 6-2. Första perioden var jämn men Joanna Fransson kunde ge FCH ledningen med periodens enda mål. Andra perioden blev bättre för FCH och man kunde göra dubbelt så många mål och ha med sig 3-1 inför sista perioden. När man sen gjorde 4-1 två minuter in i tredje perioden var matchen avgjord. Det blev sedan ytterligare två FCH mål och ett Bjärreds mål till 6-2. Poängbäst blev Alva Sandberg på tre poäng.

SS Sofiero Kaizers – FC Helsingborg B 3-3, Division 4 Norra herr – VECKANS MATCH
Veckans match levde upp till hypen. 126 personer hade tagit sig till Arena B för att se derbyt. Det blev en oerhört tight match där de unga FCH B hade mest boll och spelade stora delar på Sofieros planhalva. Men de rutinerade Sofiero spelarna gjorde det svårt FCH att komma till några heta lägen. Istället kunde Sofiero ta ledningen efter sex minuter på en frislagsvariant från offensivt hörn. Det tog dock bara ca 40 sekunder för FCH att kvittera. Ännu snabbar gick det sen för Sofiero att ta tillbaka ledningen. Bara 16 sekunder senare kämpade Tobias Klintvik in 2-1 som var ställningen efter första perioden. Andra perioden inleddes med ännu en FCH kvittering signerat Viggo Wallin. FCH tog sen ledning för första gången på en kontring. Men Sofiero kom tillbaka och sköt 3-3 från halva plan. Tredje perioden blev sen en tillknäppt historia utan mål. Sofiero hade chansen att avgöra i slutet av matchen i power play men fick inte in bollen. Poängbäst i Sofiero, Axel Magnusson två mål. Poängbäst i FCH B, Viggo Wallin och Oscar Sörensson ett mål och en assist vardera.

IBK Lund – FCH P07 3-3, Pojkar B Svår
Det var en tuff bortamatch mot serieledarna IBK Lund. Det blev sen ännu tuffare när Lund gjorde tre mål på drygt en minut i slutet på första perioden. Efter det var det stängt av Hjalmar Pansell i FCH målet. Istället började P07 kämpa sig mer och mer in i matchen. Med tre minuter kvar av andra perioden kom tillslut första målet av Diaz Vilkman och med 17 sekunder kvar kom även 2-3 av Alex Forsman. FCH kämpade länge i tredje perioden för att få in kvitteringen och kunde 13.57 få in bollen, återigen av Alex Forsman. Poängbäst blev Diaz Vilkman med ett mål och två assist.

Söndag 20/11

Munka-Ljungby – FCH F10, Flickor E Norra
Det unga FCH tjejerna gjorde en bra match borta mot Munka-Ljungby. Trots att det blev förlust i slutändan var det jämt hela vägen till slutet. Första perioden slutade 1-1 efter att Ella Alverus hade kvitterat för FCH i slutskedet av perioden. Även andra perioden var mycket jämn men nu var det FCH som höll i taktpinnen och ledde med både 2-1 och 3-2. Båda målen av Molly Nordbeck. Munk fick dock in en kvittering i slutet till 3-3. I sista perioden var det läng mållöst innan Munka kunde avgör med två mål i slutet av perioden.

FCH P08 – IK Stanstad 4-6, Pojkar C Norra
Hemmamatch för P08 mot serieledarna från Staffanstorp. FCH inledde matchen bra och kunde ta ledningen genom Theo Trellman efter bara 20 sekunder! Efter det kunde Stanstad visa varför man ledde serien och gjorde fyra raka mål i första perioden. Men FCH vägrade ge sig och gjorde både 2-4 och 3-4 under andra perioden första tre minuter. Det resultatet stod sig in i tredje perioden. Väl där kom kvitteringen efter bara 19 sekunder. Efter en jämn avslutning kunde Stanstad få in ett ledningsmål med tre minuter kvar och när sen FCH kämpade för ännu en kvittering kunde Stanstad få in ett sista mål med 20 sekunder kvar.

IK Stanstad – FCH F06/07 1-2, Flickor A
Andra matchen för helgen för F07 och andra segern. Denna gång blev det en jämnare tillställning. Det som såg ut att bli en målrik match efter att FCH tagit ledningen efter 01:17 och sen Stanstad kvitterade direkt 01:55 blev i stället en målsnål match. Det blev inga fler mål i första perioden. Och sen inga mål i andra perioden heller även om det fanns gott om chanser åt båda hållen. När det tillslut blev mål igen hade det gått drygt sju minuter av slutperioden och det var FCH som gjorde det genom Emma Modig. Det blev också det avgörande målet och segern innebar serieledning för F06/07.

FCH P10 – Röke IBK 6-5, Pojkar E Norra
Det började inget bra alls för P10 som efter 10 minuter låg under med 3-0. En reducering av Elias Fundberg innan periodvilan tände dock hoppet lite för hemmalaget. Den gnistan levde man sen på ända till Isak Jonssons 2-3 mål och Axel Petterssons 3-3 i andra perioden. Från 0-3 till 3-3 och helt jämt inför de avslutande 15 minuterna. Isak Jonsson och Axel Pettersson gjorde sen två respektive ett mål till var och FCH hade gått från 0-3 till 6-3 med sex minuter kvar av matchen. Röke kämpade in sig i matchen igen men kom inte närmare än 5-6 med en och en halv minut kvar.

Hagunda IF – FCH Herr 1-5, SSL Herr
Herrarna var tillbaka i spel efter ett VM-uppehåll. En av guldhjältarna i Linus Malmström saknades pga sjukdom. Men det spelade mindre roll, FCH kunde åka hem med tre stabila poäng från Uppsala ändå. Redan i första perioden gick man upp till 3-0 och kunde sen kontrollera hem matchen. Med ytterligare två mål i andra perioden var Hagunda ett slaget lag när tredje drog igång. Det var sedan ytterst nära att en storspelande Jonathan Edling i FCH målet fick hålla nollan. Men Hagunda fick in en reduceringsboll med 19 sekunder kvar av matchen. Tre nya poäng betyder en fortsatt fjärdeplats i tabellen på samma poäng som Storvreta och Falun men en poäng bakom ledande Växjö.

Höllviken – FCH HJ18 2-6, HJ18 Skåne
Det blev seger borta för FCH i HJ18 serien med 6-2. Det innebär att laget leder sin serie med hela sju poäng. Matchen har inte blivit inrapporterad med målskyttar.