Dalen
DAL

Två poäng uppe i Umeå

21 november 2019 21:21

Det blev seger efter straffar i den tuffa bortamatchen mot IBK Dalen. Straffhjältar blev Adam Berglund som satte sin straff och Jonathan Edling som räddade Dalens sista.

Med en förlust i ryggen åkte FCH tidigt i morse upp till Umeå för match mot IBK Dalen. Att det skulle bli tufft förstod man på förhand med tanke på att Dalen är det lag i serien som släppt in minsta antal mål. Detta i kombination med att FCH är ett av de lag som gjort minst mål. Trots den dystra statistiken för FCH var det ändå gästerna som tog initiativet. Efter fyra minuter kunde Jonathan Skoglösa göra 1-0 framspelad av Oliver Windfeldt. Det märktes att det vara två defensivt skickliga lag som möttes och Sveriges två landslagsmålvakter emot varandra. Precis som förväntat skulle det bli målsnålt. FCH lyckades inte göra fler mål i första perioden, däremot fick Dalen in en kvittering innan pausvilan.

Andra perioden skulle visa sig vara precis lika målsnål. När dödläget tillslut bröts var det FCH som återigen tog ledningen. Denna gången tog det 14 minuter in i perioden innan notoriska målskytten Jonathan Nilsson gjorde mål assisterad, som så många gånger förr, av Linus Nordgren. Men även denna lycka skulle hinnas försvinna innan periodslutet. Med tre minuter kvar kom Dalens kvittering till 2-2.

FCH inledde tredje perioden starkt och tog ledningen för tredje gången redan efter en och en halv minut. Denna gång spelade Linus Nordgren fram Andreas Lindholm. Strax där på drabbades FCH och Adam Berglund av en utvisning. Ett gyllene lägge för Dalen att än en gång kvittera. Trots det numerära överläget var det FCH som skapade läget och gjorde mål. Jonatahn Nilsson utan assist satte FCH bekvämt i förarsätet med sitt andra mål fram till 4-2. Nu var laget i samma läge som i förra matchen mot Mullsjö. 4-2 ledning med tio minuter kvar. Deja vú känslorna blev ännu starkare när när Dalen reducerade i matchminut elva. Dalen fortsatte trycka på för kvittering men FCH höll försvaret starkt. Men det ville sig inte riktigt denna gången heller, Dalen kvitterade matchen med en minut kvar. 4-4 på tavlan när slutsignalen ekade i Umeå Energi Arena. Förlängning väntade. Det blev inte målrikare trots att lagen spelade fyra mot fyra i fem minuter. Straffar var tvunget att avgör vilket lag som skulle få bonuspoängen. FCH inledde straffläggningen med att Jonathan Nilsson elegant gjorde bort Måns Parsjö-Tegnér i Dalen målet. Efter det var det Dalens norsek straffkreatör Ketil Kronbergs tur och han lurade bort Edling i FCH målet på klassiskt Ketil-manér, 1-1 i straffläggningen som gick vidare. Näst på tur var FCH:s före detta Dalen-spelare Adam Berglund. Tillskillnad från Nilsson valde Berglund att skjuta istället för att dra. Men resultatet var minst lika lyckat. FCH återigen i pole position, Edling räddning och bonus poängen hamnar i Skåne. Dalens två målskytt, Sebastian Degeryd, klev fram och försökte överlista Edling. Denna gång var Edling med på noterna och kunde se till att FCH får en härlig hemresa med seger i bagaget.

Nu laddar vi om och ser till att hjälpa laget till ny seger på söndag när Sirius kommer till Helsingborg Arena. Och ni har väl inte missat att vi bjuder publiken på gratis FCH-flaggor. Matchstart 15:30.