LUND

Förlust mot IBK Lund!

3 mars 2019 18:24
DAM

Igår spelade FCH borta mot IBK Lund och det slutade med en tråkig uddamålsförlust då ett taggat hemmalag hade mer att spela för.

FCH fick en tung start och IBK Lund, som är indragna i bottenstriden, tog tag i matchen direkt. FCH var slarviga i egen zon, spelade svårt och tappade bollen i mitten flera gånger. IBK Lund tar ledningen 8,44 med 1-0 och gör sedan rättvist 2-0 när klockan står på 14,17. 19,55 får hemmalaget en utvisning och i andra perioden, precis innan hemmalaget blir fullt, gör FCH mål, 2-1 tiden 1,55 genom Emma Pedersen med pass från Wilma Holmkvist. FCH ändrar sedan om lite i femmorna och försöker ta tag i matchen. 5,33 åker FCH på en utvisning och precis när den är slut gör IBK Lund 3-1 genom en omedveten styrning, tiden 7,34. Men FCH vill mer, 16,48 gör de 3-2 genom Frida Björk, assisterad av Emma Pedersen. Hemmalaget åker på ytterligare en utvisning men FCH lyckas inte få in bollen här, men stället kommer kvitteringen när det återstår 20 sekunder av andra perioden då Julia Sfaiter tar en fin löpning från sin backplats och får en snygg pass från Caroline Holmgren mellan forward och back och Julia kommer fri med målvakt och gör snyggt 3-3, välbehövligt inför tredje perioden! I sista och avgörande perioden kommer vinstmålet 8,35, och tyvärr av hemmalaget, 4-3 till IBK Lund. FCH försökte få till en kvittering och tog ut målvakt men kom inte igenom IBK Lunds täta försvar.

Nästa match, som är säsongens sista, spelas borta mot Malmö FBC Ungdom söndagen 10 februari. Välkomna dit!