Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Munka-Ljungby
MUN
Borta
Helsingborg
FCH

Äntligen seriepremiär för damerna!

27 september 2018 15:18
DAM

Imorgon fredag är det äntligen dags för seriepremiär för damerna i Division 1! För motståndet står Munka-Ljungby IBK och det är ingen lätt uppgift.


Hemmalaget Munka-Ljungby IBK har sannerligen värvat bra inför denna säsong! De lyckades få över Natalie Britzén Bengtsson från just FCH, Amelie Uhr & Emilia Cleasby från Åstorp/Kvidinge IBS, samt ett helt gäng från FBC Engelholm, bland annat Malin Forssell, Tove Efsing och Isabella Hellsviken. Så här finns en hel del skickliga spelare att se upp för.

En som är redo för match är backen Emma Larsson, som värvades inför säsongen från Gantofta IBK:

Stabil seger med 10-0 i genrepet förra veckan, och fina 1+2 från din klubba. Hur kändes det under matchen? Det såg ut som alla var riktigt spelsugna?

Ja, de gick bra, skönt med en genomkörare och kul att få va först att inviga matchens lirare-utstyrseln. De var ett suget lag som ville ta revansch från de tidigare lite trötta mötet med Munka Akademi, där vi inte alls kom upp i nivå, och de båda Landskronamatcherna. Det här var en match där vi fick möjligheten att hitta ett bra rull och äga boll snudd på hela matchen, ett bra genrep inför premiären imorgon.

Du som nyförvärv, hur tycker du försäsongen och träningsmatcherna/cuper har gått?

De har varit en spännande försäsong. Nu när vi är många nyförvärv har de handlat mycket om att få ihop laget både som grupp och i femmorna. Jag tycker att vi har hittat spännande formationer under matchernas gång och de fick vi lite bekräftat under de senaste två matcherna. Får vi bara fortsätta jobba på så kommer detta bli en riktigt bra säsong för oss.

Imorgon är det ju premiär mot Munka-Ljungby IBK, ett lag som värvar mycket bra inför denna säsong, vad tror du om matchen, du som mött dem innan?

De har värvat spelare med mycket rutin och spets så de blir en tuff match. Jag mötte de två gånger förra året och tror att de kommer vara ett helt nytt lag med ett ännu snabbare spel. De är bollskickliga och tekniska så vi kommer få kämpa på. Så de gäller att vi hittar rätt direkt när matchen blåses igång.

Vad tror du är nyckeln till vinst?

De krävs att vi är redo direkt när vi kliver in i Munkahallen. Under försäsongen har de tagit tid för oss att hitta fokus direkt från början så de gäller att vi är med i matchen från samlingstid tills matchen är över. Vi kommer absolut bjuda upp till dans och göra de jobbigt för Munka som är uttalat topplag.

Vi har även pratat med Christian Melin och ställde de vanliga frågorna:

Vad säger du om motståndet?

Munka Ljungby är ju en av de största favoriterna så det blir tuffast möjliga start för oss, men det finns många bra lag i serien. Vi kommer bara gå ut och köra och känna noll press.

Hur kommer femmorna formateras?

Vi har en del skador och folk som är borta av olika anledningar, men som jag sagt tidigare så är vi en bred trupp plus att vi har en del ess i rockärmen som vi eventuellt kan använda i seriepremiären, därför är inte femmorna hundra spikade ännu.

Till sist, vem har sett het ut på träningarna som publiken ska hålla ett extra öga på?

Nu när det roliga närmar sig så börjar våra rutinerade spelare att växla upp rejält, jag kan egentligen nämna hur många som helst men spelare som Angelica Forsborn, Caroline Holmgren och Marika Tapper m fl börjar se heta ut.

FCH ställer upp med följande spelare:

  • Målvakt: Sofia Azelius, Julia Landin
  • Angelica Forsborn
  • Erica Mexnell
  • Julia Sfaiter
  • Lina Jansson
  • Linette Ottosson
  • Caroline Holmgren
  • Lovisa Smedmark
  • Angelica Nash
  • Bianca Eklind
  • Johanna Joannou
  • Felicia Sjöholm
  • Jonna Lamberth
  • Marika Tapper
  • Frida Björk
  • Wilma Holmqvist
  • Emma Pedersen

Vad: Munka-Ljungby IBK-FCH Datum: Fredag 28/9 Tid: 20,00 Plats: Munkahallen

För att se live-resultat gå in på:http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=435845