Första segern på försäsongen

15 augusti 2021 16:24

Det blev storseger för herrarna när publiken återvände till Helsingborg Arena. Jönköping slogs tillbaka med hela 8-2.

FCH stod för en ganska svag första period och det resulterade i att gästerna kunde ta ledningen redan i den andra minuten. FCH mötte ett lågt stående och passivt Jönköping och trots stort bollinnehav hade de svårt att skapa några riktigt heta lägen. Istället var gästerna heta med sina kontringar. Trots det kunde Christoffer Andersson presentera sig för sin nya hemmapublik efter 12 minuter. På klassiskt Christoffer Andersson manér slog han till med ett dragskott i mål från vänsterkanten. Det blev det sista målet i perioden.

I andra höjde sig hemmalaget och kunde börja konvertera det stora bollinnehavet till både målchanser och mål. Åtta minuter in kom ledningsmålet via Fredi Petersson och bara minuten senare utökades ledningen med Mattias Anderssons första mål i matchen. Det blev även 4-1 innan perioden slutade. Ingen match är komplett utan att Max Wahlgren finns i målkolumnen.

Tredje perioden inledes direkt med Jönköping skapade lite nerv när man reducerade efter bara 22 sekunder. Efter tilläts dock inte gästerna att göra fler mål trots en del bra chanser. Men Mattias Qvarfordt i FCH-målet stod för många kvalificerade räddningar. När sedan gästerna drabbades av första utvisningen kom också FCH:s första mål i perioden. Daniel Johnsson var påpassligt framme och petade in en retur på Christoffer Anderssons skott. Sen vara det Jönköpings tur att spela med en man mer efter att Gustav Svensson åkt på två minuter. Det märktes att FCH tränat på box play i veckan efter att släppt in fyra mål i spelformen förra helgen i Mullsjö. Istället för Jönköpings mål blev 6-2 genom Nicklas Lidholm. Matchen skulle sedan avslutas med att Christoffer Andersson och Mattias Andersson blev tvåmålsskyttar och skrev slutresultatet till 8-2.

En bra match från FCH:s sida som stärktes av att det åter var publik i Helsingborg Arena. Över 200 personer var på plats och hjälpte laget till seger. Nästa match är redan på torsdag och även den hemma. Motståndare är IBK Lund från division 1.