Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför matchen: Växjö hemma

5 december 2020 08:07
Herr

Stark vändning i senaste matchen borta mot Pixbo och i eftermiddag väntar ny viktig match.


Eftermiddagens match kan bli väldigt viktig när kampen om slutspel ska summeras i vår. Förra säsongen stod det just mellan FCH och Växjö om vilket lag som skulle ta sista platsen. Den gången vara det FCH som drog längsta strået och fick en plats i det sedermera inställda slutspelet. Nu ser det likadant ut i tabellen. FCH ligger på åttondeplats på 15 poäng och Växjö på nionde på 13 poäng. Dock har smålandslaget två matcher mindre spelade sedan man fått flytta fram matcher pga covid-19. Förra säsongen vann FCH två av tre möten mot Växjö. I sista mötet vände FCH ett stort underläge till seger 8-7 efter fem mål av Max Wahlgren.

Just de viktiga poängen som står på spel tror tränare Niklas Pålsson kommer bidra till att båda lagen kommer spela lite mer safe än vanligt.

– Seger senast efter en otroligt stark vändning. Underläge 5-2 och 6-3 men vändning och seger med 6-7. Mot Pixbo vi gör en stabil match där vi vinner skotten med 39-26 vilket säger en hel del kring matchbilden. Många gånger tidigare har vi stått i skyttegravar i Wallenstamhallen, men denna gång höll vi i taktpinnen. Många spelade bra men bäst var våra högerforwards Jonathan Nilsson och Max Wahlgren, båda starkt bidragande till segern.

– I eftermiddag väntar en viktig match mot Växjö, förra säsongen var det just FCH och Växjö som slog som den sista slutspelsmatchen in till sista omgången där FCH drog det längsta strået. Samtliga 3 matcher förra säsongen slutade med uddamålsmatcher lagen mellan

– jag tror som vanligt på en väldigt jämn och tuff match mot Växjö. Det ska bli riktigt roligt Vi har testat lite olika saker mot Storvreta och Pixbo men är nu tillbaka på klassisk FCH manöver.

– Matchen är en riktig 6 poängsmatch där båda lagen kommer spela safe och balanserat för att inte bjuda varandra på det vi är bästa på, kontringar.

Vilka är då Växjö?

Stjärnan:

Stjärnan denna säsong är Markus Jonsson som är oerhört viktig för laget och styr från sin backplats. Har nu blivit ett bofast inslag i det svenska landslaget.

Poängkungen:

Ludwig Persson gjorde comeback till denna säsongen efter att slutat hastigt mitt under förra pga motivationsbrist. Nu verkar motivationen vara tillbaka på topp och den kraftfulle forwarden har gjort 16 poäng på sju matcher hitills. Flest i Växjö

Framtidsnamnet:

Samuel Folkesson/Algman är bara 20 år men gör redan sin fjärde säsong i SSL. Förra säsongen blev det 21 poäng på 31 matcher. En notering som han absolut kan slå i år.

Tränaren:

Har varit med i Växjö en längre tid och var tidigare huvudtränare nere i Schweiz. När han sedan kom tillbaka började han som assisterande till Niklas Nordén. Under förra säsongen blev han sedan huvudansvarig mitt under säsongen när Christian Guntsch lämnade.

Se matchen på hd.se med start kl 15:00 och följ med i Studio Soffan inför matchen Live på facebook med start 14:30.