Premiärvinst för herrjuniorerna efter sen vändning

25 september 2018 14:35
HERR JAS

trots underläge med två bollar med 8 minuter kvar avgick HJ18 som segrare i premiären av Juniorallsvenskan.

Matchen fick sämsta möjliga start för FC Helsingborg med mål redan i det andra bytet för hemmalaget Munka Ljungby. Efter det var det FCH som satte tryck och stod för majoriteten av bollinnehavet. Men det var Munka Ljungby som stod för målen med ett välorganiserat och aggressivt kontringsspel och kvicka avslut. Hemmalaget var hela tiden i förarsätet målmässigt och gjorde 4-2 nio minuter in den tredje perioden. Här visade FCH-juniorerna prov på mental styrka och jobbade vidare med ett starkt tryck mot Munkamålet. När reduceringen väl kom med åtta minuter kvar drog en Munkaspelare på sig ett matchstraff. FCH fick fem minuter i numerärt överläge. Detta överläge hanterade man på bästa sätt. I powerplayet gick FCH från 3-4 till 7-4. Stor matchvinnare för Helsingborg blev Alfred Thuvesson med 4 poäng de sista åtta minuterna!