Seger i första matchen

8 augusti 2020 17:42

Första träningsmatchen slutade med seger på hemmaplan i Idrottens Hus. Slut resultatet skrevs till 6-4 och det var nyförvärven som visade framfötterna i segermatchen.

SSL nykomlingen Fagerhult Habo stod för motståndet när den nya innebandysäsongen skulle invigas. FCH inledde matchen absolut starkast och satte Fagerhult under ständig press i första perioden. Det var FCH:s tredjeformation som lyckades allra bäst. Jonathan Skoglösa var ett ständigt irritationsmoment för motståndarbackarna och pressade dem till flera misstag. Det ledde tillslut till att han kunde göra 1-0 framspelad av Tullinge förvärvet Mattias Andersson. Samme Andersson skulle bara minuter senare även få göra sitt första FCH mål efter att man återigen lyckades pressa Fagerhult till misstag. FCH fick även in ett tredje i mål i första perioden. Det målet gjordes av en lite mer känd målskytt, Jonathan Nilsson.

I andra perioden ändrades matchbilden något och Fagerhult blev mer aggressiva och FCH hade svårare att komma till läge. I Jonathan Edlings frånvaro gjorde Mattias Qvarfordt en jättematch och stod för flertalet svettiga räddningar. Trots en utjämnad spelbild var det FCH som skulle utöka ledningen. Återigen blev det mål av ett nyförvärv. Mattias Andersson fick kliva av efter skada och ersattes av danskalandslagmannen Mikkel Christensen. Mikkel behövde inte många bolltouch innan han petat in 4-0 framspelad av Skoglösa. Fagerhult reducerade efter det två gånger innan ett tredje nyförvärv fick presentera sig. Linus Malmström fick även han göra mål i sin debut fram till 5-2.

Tredje perioden var Fagerhult det bättre laget och skapade flest chanser. Qvarfordt fortsatte att spela fint. Trots det kom första reduceringen efter halva perioden och med en minut kvar kom även 5-4. Time out av Fagerhult som gick för kvittering. Istället för kvittering gjorde Jonathan Nilsson sitt andra mål och fastställde 6-4.

Nästa match spelas nästa fredag, även den hemma mot FBC Lerum.