Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Kalmarsund
KAL

Inför kvartsfinal 4 med Oscar Johansson

24 mars 2022 09:35

Ikväll är det andra hemmamatchen i kvartsfinalserien. Den första vann FCH med 5-3 och kvitterade matchserien. Efter förlust i förlängning senast i Kalmar är det nu dags igen att kvittera.


En som gör sitt första slutspel är Oscar Johansson som kom till laget från Lerum inför säsongen.

– Jag har sett fram emot det väldigt länge, så riktigt kul att det dragit igång. Har varit tre jämna och känslofyllda matcher, som det ska vara i ett slutspel, kommenterar Oscar sitt första slutspel

Att det är slutspel och inte vanliga serielunken längre är något som märks tycker Oscar.

– Ja, det tycker jag. Man märker att matcherna har en större betydelse och att det ska avgöras på riktigt. Första matchen tyckte jag var lite avvaktande och tempofattig. Men nu har båda lagen växlat upp i både spelet med och utan boll.

Han har också klart vad som krävs för att ikväll kvittera matchserien.

– Fortsätta vara starka bakåt och framförallt framför eget mål. Samt att ta vara på kontringarna och vara effektivare i sista tredjedelen!

För att ta sig till semifinal krävs det att vara först till fyra segrar. Det innebär att FCH behöver vinna tre matcher till. Något som Oscar är säker på att man kan göra.

– Även fast vi förlorat två matcher nu, har vi en skön känsla och känns som det starkare laget. Men det är små marginaler som kommer avgöra och jag tror att Edling kommer vara tungan på vågen för oss!

Se Oscar och resten av laget kämpa för kvitteringen ikväll 18:30 i Helsingborg Arena. Säkra din plats här och var med och stötta laget.