Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tack Jonathan Edling!

12 maj 2023 10:31
Herr

En av våra största spelare genom tiderna lägger hjälmen på hyllan.


Med 343 spelade matcher i SSL under 11 säsonger har Helsingborgs publiken kunna njuta av Jonathan Edlings målvaktsspel. Men nu blir det inte mer utan Edling väljer att lägga hjälmen på hyllan efter en väldigt framgångsrik karriär.

Jonathan kom till FCH inför säsongen 2012/2013, då med efternamnet Paulsson, från Engelholm. Samma år värvade FCH David Rytchy från Tjeckien som blivit utsedd till världens bästa målvakt det året. Det tog dock bara några månader innan Jonathan hade konkurrerat ut Rytych och blivit första målvakt. En position han haft sedan dess. Med sina 343 matcher är han den spelaren som gjort fjärde mest i klubbens historia i den högsta ligan. Under sina 11 säsonger i SSL blev han utsedd till årets målvakt fyra gånger och världens bästa målvakt och världens totalt tredje bästa spelare 2021. Det var året han nästan på egen hand vann VM-guld till Sverige i Finland. Både i semin och finalen var Edling omutlig. I FCH kom den största framgången 2015 när laget vann SM-brons och även där var Edling en av de stora hjältarna. Det har inte bara varit bakåt som Edling gjort skillnad. Hans utkast har också varit ett stort anfallsvapen. Han har rekordet för flest assist på en säsong för en målvakt med sju assister. Totalt blev det 26 poäng i SSL för Edling.

Att beskriva Edlings betydelse för laget under det senaste decenniet är svårt. Han har varit den som spridit lugn i laget och flera gånger räddat laget till poäng. Vi är därför tacksamma över att få haft han i föreningen.

Tack för allt Jonathan och lycka till framöver och vi hoppas få se dig i Helsingborg Arena i höst.