Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Gustav Svensson förlänger

21 maj 2021 11:39
Herr

För två säsonger sedan kom han från Mullsjö och nu är det klart att det blir även en tredje i FCH.


Den förre detta U-19 landslagsmannen värvades in inför säsongen 2019/2020 och har sedan dess utvecklats för varje säsong. När denna säsong tog ett permanent steg ner på backpositionen blommande han ut enormt. Hans spel var en stor del i att laget tillslut kunde nå slutspel och väl där även pressa blivande svenska mästarna Falun. Fösta säsongen i FCH blev det totalt 11 poäng på 32 matcher i grundserien denna säsong som back blev det 12 poäng på 26 matcher i grundserien. Där det mest minnesvärda målet var det avgörande hemma mot Dalen som satt i krysset.

Att Gustav nu förlängt gör att defensiven stärks upp till kommande säsong. Något tränare Niklas Pålsson är nöjd med.

– Vi är riktigt glada att Gustav valt att stanna i FCH. Han kom för två säsonger sedan och har den senaste säsongen enbart spelat back och genom denna kontinuitet och trygghet fått ut mycket av sitt spel. Jag tycker att Gustav tog stora kliv i år och höll en mycket hög högstanivå. Det är en fantastisk lagspelare som alltid gör allt för laget. Vi ser fram emot att se Gustavs fortsatta utveckling den kommande säsongen.

Gustav Svensson själv ser fram emot nästa säsong och det truppbygget som just nu pågår.

– Förra säsongen klev jag ner som back ”permanent”, fick kontinuitet i mitt spel och fick bra möjligheter att utvecklas. Det ska bli intressant att se vilken effekt det kommer få för mig personligen kommande säsong i ett FCH som har något på gång! Är det någon gång man ska ha spelat i FCH så är det nu. Det ska bli riktigt roligt!