Målfyrverkeri avslutade 2022

29 december 2022 21:38

När serien vände och det var dags för andra mötet mot Dalen blev det en målexplosion inför de 824 personerna på Idrottens Hus.

När lagen möttes i säsongens första match gjorde FCH 2-0 på tre minuter. När lagen möttes för andra gången tog det fyra minuter att göra 2-0, men sen öste FCH bara på. Efter att haft lite trögt med målskyttet de senaste matcherna visade laget att det bara var en tillfällighet. Efter första perioden stod det hela 5-0 när FCH visade upp en härlig effektivitet. Det var en effektivitet som sen bara fortsatte. Både sexan och sjuan kom innan Dalen fick göra hemmalaget sällskap på resultattavlan. Men med några nya effektiva minuter i slutet av perioden kunde FCH göra tre snabba mål och gå upp till ledning med 10-1 inför sista perioden. I tredje perioden var det Dalen som tog ledningen efter fyra minuter. Men istället för en Dalen uppryckning gick FCH ifrån ännu mer. Extra kul var det att Victor Johansson fick göra sitt första mål i SSL. Dessutom var det framspelat av Ludvig Kjellman som fick göra sitt första SSL-poäng När det första efterlängtade målet äntligen hade kommit rullade det på för Victor och andra målet kom direkt efter. Även Kjellman fick göra två poäng när han spelade fram Oliver Johansson till 13-2. Planens poängstarkaste spelare, Linus Malmström, fastställde sen slutresultatet till 14-2 med 17 sekunder kvar av matchen.

Andra formationen med Fredi Petersson, Linus Malmström och Max Wahlgren hade en produktiv kväll. Linus gjorde sex poäng (2+4), Max fem poäng (3+2) och Fredi tre (2+1). Med de nya inspelade poäng klättrade FCH upp på femteplats i tabellen. En poäng bakom nästa motståndare Kalmarsund.

Nästa hemmamatch är den 7/1 mot AIK på Idrottens Hus.