Sur förlust inför storpublik

23 oktober 2022 20:32

3723 personer hade tagit sig till Helsingborg Arena för innebandyfest och länge såg det ut som det skulle få firas på läktarna.

Med fri entré tack vare att våra partners bjöd på inträdet kom det hela 3723 personer till Helsingborg Arena för att se FCH mot Pixbo. Och de fick sen en snabb och intensiv match där FCH började bäst. De första 10 minuterna spelade FCH på energin från publiken. Det var därför logiskt när Linus Malmström gjorde 1-0 efter 9.23. Efter det tog sig Pixbo in mer i matchen och spelet jämnade ut sig. Men det blev inga fler mål den första perioden. Andra perioden började sen på samma sätt som första, med ett starkt FCH. Det tog en minut innan matchens gigant Linus Bergström hängt in 2-0. Pixbo började krypa in i matchen ännu en gång och kunde både reducera och kvittera innan Linus Bergström klev fram igen i slutskedet av perioden och gjorde 3-2. Et resultat FCH tog med sig in i tredje perioden. Men då var det istället Pixbo som kom ut starkast och lyckades vända matchen fram till 4-3 efter halva perioden. Linus Bergström var dock inte klar och gjorde sitt tredje mål för kvällen till 4-4. Med fyra minuter kvar fick FCH straff och skickade fram Linus Malmström. Malmström var kylan själv och överlistade Jon Hedlund i Pixbo målet och det var ledningen FCH igen. Pixbo plockade målvakten. Då fick FCH två jättelägen i samma byte där först Malmström var nära att få in bollen och sen prickade Fredi Petersson stolpen direkt efter. Istället för två målsledning fick Pixbo in en retlig kvittering med minuten kvar och tog matchen till förlängning. Väl där var Mölnlyckelaget starkare och fick in segerbollen en minut in och tog extra poängen.

Poängen man tog innebär att man ligger kvar på en fjärde plats efter sju spelade matcher på 16 poäng. Nu väntar ett VM-uppehåll, ett VM Linus Malmström och Nordgren åker på.

Slutligen ett stort tack till alla partners som bjöd på entrén och all publik som tog sig till Helsingborg Arena för att stötta oss!