Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FCH klar för slutspelet i JSM

29 mars 2024 17:32
JAS

Seger i övertidsdrama mot Warberg borta gjorde att FCH:s herrjuniorer får åka till Uppsala och slåss om SM-Guldet.


Efter att ha slutat fyra i sin JAS-serie tog juniorerna sista platsen till Play-Off. I första mötet förra helgen kunde man slå ut serietrean Genarp efter vänt 3-4 till 7-4. Segern där innebar att det krävdes en seger till för slutmålet Innebandyfesten. I den avgörande matchen stod seriesegrarna Warberg som vunnit de båda mötena lagen emellan tidigare under säsongen. Senaste matchen slutade med vinst 9-3 till Warberg. Att det var dags för revansch visade FCH direkt genom att göra 1-0 efter en och en halv minut. Även om det skulle vara en jämn match var det FCH som skulle vara i ledning mest tid av matchen. Warberg kvitterade och FCH återtog ledningen i slutet av första perioden. Sen tog det bara 30 sekunder i andra perioden för det skulle vara utjämnat igen. Men återigen kom det en snabb FCH replik och ledningen var tillbaka. Först efter att Warberg kvitterat till 3-3 bröts mönstret. FCH kunde genom två raka mål för första gången få lite andrum i matchen. Tyvärr kom det en snöplig reducering med fem sekunder kvar av mittperioden. Istället kunde det återigen bli helt jämt åtta minuter in i andra när Warberg gjorde 5-5. När hemmalaget sen fick chansen i powerplay tog de för första gången ledningen i matchen och då var det sex minuter kvar. Men när klockan ticka upp på 15:58 kunde Viggo Wallin skjuta in kvitteringen från höga slottet. Trots några chanser till slutade matchen 6-6 efter 60 spelade minuter och sudden death på 10 minuter väntade. FCH var nära direkt i inledningen att skjuta hem segern när Viggo Wallin sköt i ribban. Warberg hade några skott från kanten som Ville Elgström i kassen inte hade några problem med. När klockan rullade upp mot fyra minuter blev det en duell på Warbergs planhalva som FCH vann och Isac Palm fick med sig bollen och kom fri från högerkanten och kunde iskallt pricka in bollen i bortre gaveln. Målet innebar att FCH får åka på JSM-slutspel i Uppsala den 19-21 april. Det blir första gången FCH har ett lag på Innebandyfesten sen 2014 då P07 vann brons i P16-SM.

– Jag ser det som en stor bragd av grabbarna. Att åka till Varberg och möta gruppettan som slagit oss två gånger redan inför fulla läktare, det är en bragd. Men det visar vad man kan göra med lagsammanhållning och hårt jobb, säger men märkbart rörd Vidar Jonsson som tränat laget sen de tog sina första steg på innebandyplanen.

– Även om det var ett starkt kollektiv som gav oss segern måste jag passa på att lyfta vår målvakt Ville Elgström. Han visar hur viktigt det är att ha en bra sista utpost i denna typ av matcher avslutar Vidar på länk påväg hem från Varberg.

Vi önskar ett stort grattis till bedriften och lycka till i Uppsala!

Poänggörare:
Viggo Wallin 2+1
Livio Blixt 2+0
Isac Palm 1+1
Jens Rasmusson 1+1
Leo Ladelfa 0+2
Theo Wirestrand 0+1