Tung förlust inför storpublik

12 november 2021 21:48

Det var en magisk stämning i Helsingborg Arena denna fredagskväll med 2850 hejand fans på läktaren. Tyvärr blev det en dyster sorti när gästerna avgjorde med 2 sekunder kvar.

När vår partner bjöd på fri entré var det hög stämning direkt från start. 2850 åskådare hejade fram FCH till en riktigt bra start under matchen första minuter var det riktigt hög fart från bägge lagen med flera chanser åt bägge håll. Det var dock gästerna som tog ledningen ,ed 1-0 efter sex minuter. Efter första tio avtog tempot lite men FCH hade fortfarande chanser men lyckades inte få in bollen i mål. Första perioden slutade således med Storvreta ledning.

Andra perioden började dock roligare med att Fredi Petersson kunde kvittera efter fem minuter och Helsingborg Arena fick explodera på riktigt en första gång denna kväll. Lyckan var dock inte alltför långvarig innan Tobias Gustafsson kunde kvittera. FCH fick en bra chans i PP men i stället för mål åkte Linus Malmström på en utvisning. Både i spel 4 mot 4 och sedan 4 mot 5 blev det inga fler mål i en nu tillknäppt match defensivt. Fortfarande en ett målsledning för gästerna inför sista.

Återigen tog det FCH bara dryga fem minuter att kvittera denna gång var det Christoffer Andersson som fick publiken att jubla. Men denna gång återtog Storvreta ledning än snabbare. Bara tio sekunder tog det innan ledningen åter var i gästernas bås. Med fem minuter kvar fick Daniel Johnsson chansen med en straff men tappade bollen i sin zorrodragning när han skulle lägga in den i mål. Målet kom istället två minuter senare genom Linus Malmström. De sista minuterna blev sedan riktigt rafflande och FCH såg ut att få en drömchans att avgöra med bara tio sekunder kvar när Linus Nordgren sånär stal bollen på mittplan för ett friläge. Istället gick bollen till en Storvreta spelare som skött och på enr etur kunde sedan Andreas Stefansson peta in 4-3 med bara 2 sekunder kvar. En tung avslutning på en annars fantastisk kväll.

Stort tack till alla partner som bjöd på entrén och alla 2850 i publiken som bjöd på en fantastisk inramning. Nu nya tag på onsdag borta mot Djurgården.