Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Imorgon är det äntligen SSL-premiär!

16 september 2022 10:51
Herr

13:00 imorgon tekar säsongen 22/23 igång uppe i Umeå mot IBK Dalen. Inför matchen kollar vi hur spelarna stått sig på försäsongen när man mött andra SSL-lag.


På försäsongen har herrarna mött tre andra lag från Svenska Superligan. Mullsjö och Jönköping besegrades båda med 6-5 medans mot Växjö blev det förlust i förlängning med 8-7 efter att smålänningarna kvitterat i slutet av matchen. För att få reda på hur spelarna egentligen presterat i matcher mot kommande motstånd har vi lite statistik att luta oss mot.

Poängliga:

  1. Linus Malmström – 8p (3 mål + 5 assist)
  2. Linus Nordgren – 6p (3+3)
  3. Linus Bergström – 5p (2+3)

Linus Malmström har haft en fin försäsongen som i resulterade i plats i både Guldsteget och till slut även i landslaget. Efter att ha gjort 44 poäng i sin rookie-säsong blev det förra säsongen 25 poäng under grundserien. Kanske är försäsongens siffror en indikation på poängproduktionen är på väg uppåt igen. Linus och Linus har kamperat ihop med Christoffer Andersson på försäsongen och det har fungerat bra för hela formationen vilket också syns i produktionen.

Plus/minus:

  1. Linus Malmström, +6
  2. Fredi Petersson, +5
  3. Pontus Sölve, + 5

Även här har vi Linus Malmström i topp. Efter honom kommer Fredi Petersson och Pontus Sölve som båda mest har spelat ihop med Malmström i andra femman.

Avslut i 5 mot 5:

  1. Linus Malmström – 22st (3 mål, 8 på mål, 11 övrigt)
  2. Daniel Johnsson – 19st (2, 6, 11)
  3. Christoffer Andersson – 16st (3, 1, 12)

Linus Malmström tar första platsen för tredje kategorin i rad. Han har visat sig vara skjut gladast på försäsongen vilket också resulterat i att han gjort flest mål. Topp 3 ser ut som man på förhand kan förvänta sig. Det är tre spelare med fantastiska skott som ska skjuta mycket.

Skottäck 5 mot 5:

  1. Nicklas Lidholm – 7st
  2. Fabian Hansson – 5st
  3. Pontus Sölve – 5st

Den klassiska innebandysägningen går ”det lag som täcker flest skott vinner matchen”. Vill man då vinna ska man ha inne Nicklas Lidholm som på försäsongen varit den spelare som täckt flest skott i spel 5 mot 5. Ingen slump att det är tre backar som är i topp på listan som är kända för en uppoffrande spelstil.

Vunna/förlorade bollinnehav:

  1. Oscar Johansson - +10 (13 vinster/3 förluster)
  2. Nicklas Lidholm - +8 (12/4)
  3. Fabian Hansson - +7 (13/5)

I denna kategori handlar det om bollvinster och bollförluster. Enkelt förklarat vinner du bollen via en duell, passningsbrytning eller täck så får du ett vunnet bollinnehav, förlorar du bollen på samma liknande sätt så blir det ett minus i kategorin. Detta blir därför en kategori som domineras av backar. Förra säsongens årets rookie Oscar Johansson är den som varit bäst på försäsongen med 13 bollvinster och bara tre förluster!

Bollvinster till >80% målchans:

  1. Linus Malmström – 12 st
  2. Linus Nordgren – 8 st
  3. Linus Bergström – 7 st

Vi avslutar på samma sätt som vi börjar med tre Linus i topp. Denna gång handlar det om att vinna bollen men framför allt vad man gör med bollen sen. För att få en notering i denna statistikkategori gäller det att vinna bollen och efter det skapa en bra målchans. Vi kan se att det finns en stor korrelation mellan att vinna boll och ta den framåt och poängproduktion.

Det var ett axplock av hur spelarna presterade på försäsongen mot SSL-motstånd. Imorgon drar säsongen igång på riktigt mot Dalen borta. Matchstart 13:00 och du ser matchen på Sportexpressen eller på hd.se.