Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Helsingborg
FCH

Inför kvartsfinal 1

18 mars 2021 08:00
Herr

Grundserien är klar och nu börjar säsongens höjdpunkt. 18:00 ikväll skruvas temperaturen upp ytterligare.


Efter 25 omgångar avgjordes allt i den sista matchen borta mot Linköping. Efter att stabilt avfärdat hemmalaget med 7-3 kunde man kvittera ut en efterlängtad slutspelsbiljett. Segern gav herrarna en sjundeplats i sluttabellen. När lagen som slutat topp fyra gjort sina val stod det klart att det blev tredjeplacerade Falun som valde FCH. De regerande mästarna har vunnit båda möten denna säsong. Första mötet uppe i Falun slutade med storseger för hemmalaget med 10-2. När det blev returmöte tio dagar senare i Helsingborg Arena var det FCH som höll i taktpinnen. Trots att man ledde med tre mål i tredje perioden kunde Falun komma ikapp och avgöra i sudden. Men det var en match som skapade tro i laget att Falun är ett lag man kan rubba. Dessutom har man spelat tre måste matcher på rad för att säkra en slutspelsplats och vunnit samtliga.

Det är inte första gången FCH och Falun stöter på varandra i ett slutspel. De har mötts i kvartsfinal två gånger tidigare. Båda gångerna har Falun gått segrande ur matchserien.

FCH kommer till matchen med full trupp och åkte mot Dalarna redan igår kväll för att ge sig själva så bra förberedelser som möjligt.

Assisterande tränare Vidar Jonsson-Wallin säger så här inför matchen.

– Det var längesedan jag fick vara med om ett slutspel så det är med stor spänning och nyfikenhet jag går in i detta slutspel med detta gäng. – Vi har en bra känsla in för matchserien för vi byggt upp en stark struktur och trygghet i vårt spel. Det är något vi jobbat fram under säsongen.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher, dvs först till fyra vinster går till semifinal. Första matchen är alltså ikväll 18:00 och du ser den på hd.se eller Sportexpressen Play.