Fördel FCH inför avgörandet

29 augusti 2021 08:00

Första matchen i Svenska Cupen blev en kontrollerad seger nere i Höllviken. Imorgon ska det avgöras vilket lag som ska vidare till omgång 3.

När Kristoffer Fält gjorde 1-0 efter sex minuter gav han FCH ledningen, en ledning som de sedan aldrig släppte. Det blev en ganska komfortabel seger mot Allsvenska Höllviken på bortaplan i första matchen i Svenska Cupen. Efter första perioden hade FCH gått upp till en 3-0 ledning efter att Fredi Petersson gjort två mål. Även om Höllviken inledde andra med att göra 3-1 efter fyra minuter tog det bara 30 sekunder innan Jonathan Nilsson kunde göra 4-1. När perioden väl var över hade FCH vunnit perioden med 3-2 och totalt var det 6-2 inför tredje perioden. I tredje perioden började Christoffer Andersson med att kliva in i handlingarna med sitt första mål för kvällen. Innan perioden sen var över hade han gjort ett hattrick och blivit bästa målskytt i FCH. Utöver Christoffers tre mål gjorde Linus Malmström två och Jonathan Nilsson ett till slutresultatet 12-6. Det innebär fördel för FCH inför andra matchen. Vid oavgjort eller vinst imorgon på Idrottens Hus är herrarna vidare till omgång 3 i Svenska Cupen.

Det finns fortfarande några biljetter kvar inför morgondagens avgörande. Matchstart 15:00 på Idrottens Hus. Boka dina biljetter här.