Viktiga poäng mot Jönköping

4 mars 2020 21:23

Efter tre raka förluster hade FCH förlorat sin slutspelsplats och åkt ner till plats nio. Därför betydde kvällens match mot Jönköping lite extra.

1712 personer hade tagit sig till Helsingborg Arena för att hjälpa FCH mot slutspel och bättre ekonomi. Publiken hjälpte verkligen laget. Trots ett FCH övertag med många chanser vill bollen inte sig i. Stundens allvar var påtaglig i de avgörande ögonblicken. Något som inte märktes hos gästernas Glimberg när han skött ledningen till Jönköping i power play. Det blev även första periodens enda mål. Andra perioden fortsatte som i första. FCH spelarna var iskall framför JIK kassen. Återigen var det Jönköping som gjorde mål. Efter halva perioden gjorde gästernas bästa spelare, Joel Nyström, 2-0. Men sen vaknade FCH till liv, om än så bara för några sekunder. Det tog bara 50 sekunder från 2-0 till att Linus Nordgren reducerat. 1-2 stod sig perioden ut. FCH fortsatte skapa chanser och hade lägen för att kvittera. Bäst läge kom när Jonathan Nilsson stegade fram för straffslag. Men likt hela matchen ville inte bollen in. FCH fick power play. Inget mål där heller. Med åtta minuter kvar drog Fredrik Azelius iväg ett slagskott på vinst och förlust högt upp på högerkanten. Nu ville bollen äntligen. Lågt i målvaktens bortre hörn smet den in och det var kvitterat. FCH tryckte på för ett segermål. Man fick vänta fram till matchminut 18 innan Max Wahlgren kunde få in ledningsmålet. Jönköping tog time out och plockade målvakten men FCH lyckades hålla undan och ta tre blytunga poäng.

Med segern klättrade laget upp åttonde och sista slutspelsplatsen. Med två matcher kvar har man nu två poäng tillgodo på Växjö under strecket.

Slutligen ett stort tack till alla partners och privatpersoner som gått in med pengar för att bjuda på fri entré. Även ett hjärtligt tack till alla 1712 som slött upp och hjälpte oss till tre poäng!