Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Helsingborg
FCH

Inför Dalen

21 november 2019 13:44
Herr

Säsongens längsta bortaresa avverkas idag. Herran reser till Umeå för match mot tabellfyran IBK Dalen.


FCH kommer till matchen med en förlust hemma i söndags mot Mullsjö. Den förlusten gjorde att man halkade ner från slutspelsplats. Dock är man bara en poäng efter Jönköping på åttonde och sista slutspelsplatsen. En seger mot Dalen ikväll och man är minst sexa.

Dalen har varit väldigt stabila i säsongsinledningen och har efter elva matcher sex segrar, tre förluster och två oavgjorda. Det ger laget en totalpoängsumma på 21 vilket räcker till en tredjeplats. Senaste matchen för västerbottningarna blev en skrällförlust mot nykomlingen Visby på bortaplan. Men innan dess hade man fyra raka segrar. Poängbäst i Dalen så här är långt är skåningen Christoffer Andersson som kom till klubben från Höllviken inför den här säsongen. Den gängliga forwarden har på de elva första matcherna gjort 19 poäng, fördelat på elva mål och åtta assist. Andra profiler i Umeålaget är landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegner. Han är en starkt bidragande orsak till att Dalen är det lag som släppt in minst mål i serien. FCH å andra sidan är det lag som gjort minst mål i hela serien. Så det lär bli en målsnål tillställning i Umeå Energi Arena ikväll.

FCH fortsätter att hålla sin jämnhet och har nästan lika många segrar som förluster, fem segrar och sex förluster. Dock har man en tråkig historik mot Dalen och bara vunnit 7 matcher av 28 stycken. Ska det bli vinst idag gäller det att det är en fortsatt bra produktion på FCH:s bästa poänggörare Linus Nordgren och Jonathan Nilsson. Rutinerade Nordgren har denna säsongen kommit tillbaka i gammalt gott slag och gjort fem poäng senaste tre matcherna medan Jonathan Nilsson växlat upp och gjort sex poäng de senaste tre matcherna.

Se matchen på sslplay.se ikväll. Matchstart 18:30.