Kalmarsund
KAL

En poäng borta mot serietvåan

13 februari 2021 18:26

Det blev oavgjort efter fulltid mot Kalmarsund. Smålänningarna kunde kvittera med två och en halv minut kvar och sedan avgöra i sudden.

Dagen började dåligt för FCH när landslagsmålvakten Jonathan Edling fick kasta in handduken med sjukdom. Mattias Qvarfordt. Fick istället chansen i sin andra match från start och gjorde en stark insats. Matchen i sig var innehållsrik och innehöll det mesta. Kalmarsund tog ledningen genom ett snyggt backhandskott av Jesper Lindström. Detta var enda gången innan slutet gick som Kalmarsund var i ledningen. FCH kunde i första perioden både kvittera och ta ledningen. Först genom Linus Malmström och sedan via Fredi Petersson. Andra perioden började sedan fint ur ett FCH perspektiv när Jonathan Nilsson elegant styrde in 3-1. Efter det blev det mer fokus på domarna än innebandy. Domarna tilldömde två röda kort till Kristoffer Fält i FCH och Kevin Haglund i Kalmarsund efter lite gruff. I följande fyra mot fyra spel fick Fredi Petersson sedan en utvisning för fasthållningen. Det tog sedan Kalmarsund bara fyra sekunder för att reducera i spel fyra mot tre. I spel fem mot fyra sen kunde de även kvittera till 3-3. Det blev även ställningen inför tredje perioden.

När tredje drog igång var det återigen FCH som satte sig i förarsätet genom att Mattias Qvarfordt satte igång en snabb kontring som Mattias Andersson tillslut var sist på till 4-3. Men historien upprepade sig återigen och det kom en kalmaritisk kvittering. Men FCH visade att man verkligen ville ha tre poäng med sig. Fredrik Azelius sköt in 5-4 med sju minuter kvar. Bara minuten senare var det ytterst nära ytterligare ett FCH mål när Max Wahlgren pricka stolpen. Men. Istället för tre poäng kunde världens bästa innebandyspelare kvittera för hemmalaget med två och en halv minut kvar, 5-5. Det blev även slutresultatet. I den efterföljande förlängningen behövde samme Kim Nilsson bara 57 sekunder på sig för att skjuta extra poängen till Kalmarsund.

En poäng till FCH och nu poäng i sex. Raka matcher. Dagens poäng innebär att man gick förbi Linköping upp på en sjätteplats på 34 poäng. Nästa match är hemma på onsdag mot Mullsjö.