Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Lördag
22 Sep 1 match
Torsdag
27 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Torsdag
01 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Fredag
09 Nov 1 match
Tisdag
13 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Onsdag
26 Dec 1 match

Ny målvaktssatsning

1 november 2017 10:12
Ungdom

I lördags togs det första steget emot att skapa en röd tråd för alla föreningens målvakter.


Inför denna säsongen togs beslutet att det skulle ske en satsning på föreningens målvakter. Detta för att kunna forma en röd tråd för alla målvakter i föreningen och att ge vår sista utpost den uppmärksamheten de förtjänar. FCH har länge haft en stark målvaktskultur på herrsidan sedan man tog sig tillbaka i högstaligan. Mattias Andersson, Henri Toivoniemi, David Rytych fram till dagens Jonathan Edling har alla varit landslagsmålvakter.

Idéen för målvaktsträningen är att våra äldre målvakter, födda 1999-2002, utbildas av herrlagets målvaktstränare Daniel Pålsson. Sedan kommer målvakterna att hålla målvaktsträning för våra yngre målvakter. Utbildningsansvarig Daniel Pålsson har en gedigen bakgrund som målvakt och målvaktstränare. Han har varit en stark bidragande orsak till att Jonathan Edling har kunnat gå från division 1 till landslaget och varit med på hela resan. Nu ser han framemot att fortsätta bygga på FCH:s starka målvaktskultur.

  • Ett bra första steg till att skapa en röd tråd bland alla föreningens målvakter. Nu kommer alla målvakter att bli sedda och få uppmärksamhet. Samtidigt som de yngre målvakterna blir skolade blir det ett tillfälle för våra äldre målvakter och instruktörer att reflektera över sitt eget målvaktsspel. Där tror jag det blir en win-win för både instruktörerna och målvakterna säger Daniel Pålsson

Första utbildningen var som sagt nu i helgen där fyra av sju nya instruktörer utbildades samt en nyfiken ungdomsledare. Det blev först ett teoretiskt pass där man gick igenom olika målvaktsstilar, mentala aspekter och vad som krävs för att bli en landslagsmålvakt bland annat. Efter det var det ett praktiskt pass där man gick igenom grundpositioner och en del övningar som kommer till nytta när våra nya målvaktstränare ska ta sig an deras yngre kollegor.

  • Det var jättekul att se engagemanget från både deltagare och Daniel Pålsson under utbildningen. Efterfrågan på målvaktsträning har länge funnits i föreningen så det känns bra att vi nu kan börja bygga en struktur för detta. Samtidigt som vi kan fortsätta med klubbens ambition att få in fler av våra ungdomsspelare som ledare säger Joel Olofsson som är ungdomskoordinator.

Alla målvakter kommer nu få målvaktsträning minst var tredje vecka med start nästa helg. Inom kort kommer även en ny utbildning äga rum för de sista nya instruktörerna och fler nyfikna ungdomsledare. Sen närmare jul blir det en uppföljnings utbildning för att ta in erfarenheterna från våra färska målvaktstränare.