Falun
FAL

Sviten bruten efter tät match mot Falun

22 oktober 2019 21:28

Efter tre raka segrar blev det ikväll förlust mot de nya serieledarna Falun efter en tight tillställning.

FCH hade bestämt sig för att vara aggressiva och inte bjuda Falun på något inför matchen. Laget levde verkligen upp till löftet. Första perioden såg ut att bli mållös efter ett uppoffrande försvarsspel från hemmalaget. Men Faluns fixstjärna Rasmus Enström kunde göra 1-0 med 35 sekunder kvar i en spelvändning. Falun var laget som skapade flest chanser i första perioden men FCH stack upp och hade även dem bra lägen att göra mål. Men skärpan var inte där i avslutslägena. Det var den skärpan som skulle grusa FCH:s chanser till poäng denna afton.

Även andra perioden var ställningskrig där lagen byte chanser med varandra. Men ineffektiviteten grinade Helsingborgarna i ansiktet. Samtidigt som Jonathan Edling fortsatte sitt storspel i målet. Båda lagen fick chansen i numerärt överläge utan att göra mål. Istället blev det en repris från första perioden. Rasmus Enström mål assisterad av Alexander Galante Carlström. Men denna gången kunde FCH svara. Adam Berglund gjorde sitt första FCH mål på ett frislag. 1–2 på tavlan och nerv inför tredje perioden.

FCH inledde satrkt och hade lägen för att göra mål. Men bollen ville inte in fler gånger denna kväll. Gästerna kunde avgöra matchen med två mål från Emil Johansson. FCH gick för reduceringsmål och plockade Edling men kom inte till några heta chanser.

Med ett bra och aggressivt försvarsspel kunde man hålla Falun borta från heta chanser större delar av matchen. Problemet var istället målskyttet. Får man fart på det kan man ge Storvreta en bra kamp för poängen på söndag.