Seger för damlaget i hemmapremiären!

10 oktober 2017 15:10
DAM

I lördags spelade FCH Dam sin första hemmamatch, detta mot Skurups IBK som är nykomlingar i division 1. Det blev en målsnål tillställning där FCH till slut kunde avgöra i tredje perioden, slutresultat 2-1.

Skurups IBK är ett ungt lag, med många snabba och duktiga spelare, som FCH hade svårt att få till sitt spel emot. Det var mycket slarv i uppspelen och efter första perioden stod det 0-0. Det tog ända till 14.36 i andra perioden innan första målet kom men tyvärr var det bortalaget som spräckte nollan. Lyckligtvis tog FCH tag i det direkt, redan efter tekning kom 1-1. 14.44 lägger Angelica Forsborn in en boll mot mål som letar sig hela vägen in i motståndarnas mål. Skönt med snabb kvittering och skönt för Angelica som har missat många matcher på försäsongen på grund av skada.

Period 3 fortsätter likadant som de två första perioderna, lite mål och svårt att få till spelet. Men 16.41 gör FCH äntligen 2-1, detta genom Hanna Johansson som får en pass bakom mål av Felicia Ekman och lägger in den köksvägen! Skurups IBK tar ut sin målvakt i slutminuterna men lyckas inte skapa några farliga lägen och tre sköna och viktiga poäng inkasseras!

Nästa match spelas mot IBK Landskrona nu på fredag 13/10. IBK Landskrona har precis som FCH spelat två matcher, vunnit en mot Malmö FBC Ungdom med 5-4 samt förlorat en mot IK Stanstad med 3-1. Förra säsongen spelade FCH jämnt mot landskroniterna i båda matcherna men fick se sig besegrade med 3-2 samt 5-3.

Välkomna till nya fina Borstahusens Idrottshall kl. 20.00!