Kalmarsund
KAL

Förlust efter övertidsdrama

17 mars 2022 22:15

Förhandstipsen har visat att det skulle bli en jämn kvartsfinalserie mellan FCH och Kalmarsund. Efter första matchen ser de tipsen ut att vara helt korrekta.

Den första kvartsfinalen blev precis så tät som förhandstipsen visat. Första perioden saknad slutspelskänslan och båda lagen kände mycket på varandra. FCH spelade stabilt försvarsspel och lät inte hemmalaget komma till några heta lägen samtidigt som man själva inte skapade så mycket framåt. Kalmarsund var det lite bättre laget i första perioden och det var därför inte helt ologiskt när de gjorde 1-0 med en och en halv minut kvar av den första perioden. I paus propagerad tränare Niklas Pålsson för att han ville se ett mer aggressivt och resolut Helsingborgslag. Det var också precis vad han fick se. FCH flyttade fram positionerna och började skapa allt mer. Därför var det en liten kalldusch när Langer gjorde 2-0 för Kalmarsund i spel 4 mot 4. Efter 10 minuter skull till slut FCH:s målnolla i slutspelet ryka. Daniel Johnsson pricksköt in 1-2 från vänsterkanten. Det blev inga fler mål trots att FCH vann skotten med 10-1. Men det var en period som gav mersmak för inför sista perioden och resten av matchserien. Slutspelsstämningen på plan började komma mer och mer i både andra och sedan i tredje perioden. Båda lagen fick varsin utvisning tidigt i sista perioden men inget av laget kunde förvalta övertaget. Istället gjorde Kalmarsund 3-1 efter åtta minuter och FCH var tillbaka att jag ikapp ett två målsunderläge. Efter 14:27 fick FCH ett frislag framför mål och Pålsson skickade in Daniel Johnsson som elegant zorrade in sitt och FCH:s andra mål. Bara minuten senare kom även kvitteringen när Max Wahlgren presenterade sig i slutspelet. Det blev inga fler mål under ordinarie tid trots några bra FCH lägen. 10 minuter förlängning skulle avgöra den första kvartsfinalen. Där hade FCH ganska svårt att komma till läge medans Kalmarsund kunde etablera mer spel djupt ner i FCH:s zon. Det gjorde att de även kunde avgöra sex minuter in genom Kevin Haglund.

Trots förlusten är det optimism i FCH lägret inför hemmamatchen på lördag 15:00. Då är det fri entré så vi behöver all hjälp vi kan få på läktaren för att kvittera matchserien.