Äntligen vinst igen för Dam A!

26 januari 2020 18:26
DAM

Det slutade med en oerhört skön vinst för damerna igår när de mötte Höllvikens IBF!

I första perioden blev det målsnålt, men det var bortalaget som tog ledningen 13,20 in i matchen. FCH åkte sedan på en utvisning tiden 14,03 men lyckas hålla undan och gick till periodvila med 0-1. I andra perioden dröjer det till 8,30 innan nästa mål kommer och det är FCH som trycker in en retur genom Felicia Ekman som står rätt framför mål när Vilja Andersson skjuter. Glädjen blir kortvarig då Höllvikens IBF gör 1-2 redan 9,17 efter att en bortaspelare drar framåt i banan, passar ut till höger där spelaren placerar in bollen till vänster. Men sedan är det FCH som är snabba, Elsa Sommelius får bollen på egen planhalva från backen Moa Nilsson, driver framåt och dribblar sig igenom och sätter bollen fantastiskt snyggt i krysset, 2-2 tiden 9,48. 11,19 åker Höllvikens IBF på en utvisning och FCH får spela powerplay. De rullar på bra och precis när två minuter gått kommer 3-2, Elsa Sommelius skjuter utifrån och Julia Sfaiter styr in ledningsmålet, tiden 13,19. FCH går in i sista periodpausen med ledning och är taggade för att ta årets första trepoängare! 5,19 in i tredje perioden sitter 4-2 genom att backen Heidrun Bjartmarz har smugit upp i banan, bryter ett uppspel och kliver framåt och skjuter bollen i mål! 5,55 det FCH:s tur att åka på en utvisning och bortalaget får utdelning, en spelare bakom mål passar in framför och där kan de enkelt lägga in 4-3 när klockan står på 7,07. Men FCH vill inte förlora denna match och ångar på! I mitten av perioden får Felicia Ekman bollen, vrider och vänder och kommer loss på sidan och kan snyggt passa in framför mål där Lovisa Smedmark bara kan lägga in 5-3, tiden 10,32. FCH åker på ytterligare en utvisning tiden 14,08 men bortalaget drar även de på sig en tvåa tiden 14,33. När klockan står på 18,51 gör Amanda Johannesson 6-3 genom ett backskott med pass från Josefine Fahtz Lundmark. 19,16 kommer sista målet från FCH då Sofia Alvérus snor åt sig bollen och driver framåt på högerkanten och hittar sedan in till Ebba Ekberg som sätter bollen säkert i krysset! Sluteresultar 7-3 till FCH efter en bra genomförd match!

Priserna som matchens lirare gick till Elsa Sommelius i FCH samt Felicia Lindahl i Höllvikens IBF och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot Röke IBK 29/1. Matchstart kl 19,30 i Qpoolen. Välkomna dit!