Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Gävle
GIK

Inför match: Gävle hemma med Fabian Hansson

8 oktober 2022 11:54
Herr

Imorgon är det dags för andra hemmamatchen i SSL. Motståndare är nykomlingen Gävle.


FCH har inlett serien bra och har tre segrar på fyra matcher och ligger på femte plats i tabellen. Fabian Hansson är nöjd med inledningen men känner att det fortfarande finns mer att göra för att vara helt nöjda.

– Inledningen tycker jag varit helt okej. Vi har slarvat ganska mycket och bjudit på lite för enkla mål. Städar vi bort de är känslan mycket bra! Dock har vi 9 poäng av 12 möjliga och det får man ändå se som godkänt!

Fabian kom till FCH mitt under förra säsongen från Växjö. När han nu gör sin första säsong från start har han slagigt sig in i första femman och spelar back ihop med Oscar Johansson.

– Jo, men tycker samarbete oss emellan har varit bra. Han är väldigt flexibel i sitt spel vilket gör de enkelt att spela med honom! Oscar är en mycket bra innebandyspelare och han kommer bara bli bättre och bättre.

Nästa uppgift för Fabian och Oscar blir att försöka stänga ner nykomlingen Gävle som har sina styrkor just i offensiven. Något Fabian håller med om när han ska beskriva vad han vet om nykomlingen.

– Alexander Rudd och Billy Nilsson framför allt. Nej, men Gävle tycker jag sett bra ut även fast de ligger på 0 poäng. De förtjänade minst 1 poäng mot Kalmarsund senast i SSL och gjorde en fin insats mot Falun i svenska cupen!

Vad blir det då för typ av match imorgon?

– Tror det blir en matchbild som passar oss. Gävle är en nykomling som gillar att fylla på framåt vilket kommer passa oss bra i kontringsspelet.

Hur slutar matchen?

– 7-4 vinst, avslutar Fabian.

Till morgondagens match kommer även Victor Johansson från Lerum vara med i truppen på dubbellicens. Victor var med redan förra säsongen på två matcher i SSL. Vi hälsar Victor varmt välkommen tillbaka till Blåsvart!

För att se om Fabian får rätt i sin tippning kom till Idrottens Hus imorgon, 9/10. Matchstart 15:00 . Förköp på hbgarena.se.