Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Play-Off 2 med Hugo Liljedahl

23 mars 2018 13:34
JAS

FCH:s junior har gjort en stark säsong och är nu framme i sista steget innan innebandyfesten, där SM-medaljerna ska delas ut.


FCH:s juniorer är framme i Play-Off 2 mot de regerande svenska mästarna Jönköpings IK. Vi fick tag på lagets lagkapten Hugo Liljedahl för att stämma av hur säsongen varit och vad vi kan förvänta oss på söndag.

Hur har säsongen varit?

Säsongen har varit upp och ner. Första halvan av säsongen hade vi några resultat vi inte var nöjda med till 100%, samtidigt som vi plockade 4/6 poäng mot de andra topplagen, Åstorp/Kvidinge och Lund. Det var en försäsong där vi byte tränare, vilket gjorde att vi inte hade tillräckligt med tid att träna in vårt spelsystem till säsongsstart. Två bottennapp gjorde så att vi tog ett snack inom laget och pratade om vad som hade gått fel och vad vi kunde förbättra både på och utanför planen. Efter det snacket så kom gruppen ihop tajtare, vi kämpade mer för varandra vilket gjorde att vi fick en bättre sammanhållning och energi utanför planen. I stort så är vi väldigt nöjda med säsongen och en minst topp 16 placering i Sverige.

Hur skulle du beskriva ert lag?

Jag skulle beskriva vårt lag som en stor lagmaskin som aldrig ger upp. Jag anser att vi har tre bra femmor, spetsat med 4-5 spelare som kan avgöra matcher till vår fördel när det behövs som mest.

Spännande match i play-off 1. Vad gjorde att ni vann den? Stämmer, en väldigt jämn och rolig match. Att Växjö inte betedde sig 100% sportsligt innan matchen var inget som gick att sticka under stolen med, utan något dem fick äta upp själva. Vi åkte upp till Växjö med en stark trupp och en tro om att kunna vinna. Växjö var förhandsfavoriter, som betydde att vi var underdogs vilket vi som lag gillar. En jämn match där vi låg i förarsätet i stort sätt hela matchen trots mycket chanser åt båda hållen. Det som fällde avgörandet var att vi följde vår spelfilosofi över 60 minuter.

Vad vet ni om söndagens motståndare Jönköping?

Det är svårt att missa att de har vunnit SM-guld tre år i rad och att 2-3 tongivande spelare finns kvar, samtidigt ska vi inte stirra oss blinda på dem. Förutom det så vet jag inte så mycket om hur dem spelar osv, ska bli kul att möta regerande mästarna.

Vem i FCH ska man hålla ett extra öga på?

Svårt att säga enskilda spelare då jag tycker vi är en lagmaskin. Men Niklas Inkinen är en sevärd målvakt som alltid kliver fram i viktiga matcher. Även Casper Andreasson är i fin form med sina 2+2 senast.

Varför ska publiken ta sig till Arena B på söndag?

Jag tycker att alla som har ett FCH hjärta ska ta sig till Arena B för att stötta det ända FCH-lag vi har kvar i slutspel. Trist uttåg för herrarna, nu ska juniorerna försöka visa hur man gör ;).

Hur slutar matchen och vem avgör?

Jag tror att vår U-19 spelare Fredi Petersson kliver fram och trycker dit 5-4 målet 16:53 och även själv sätter dit 6-4 i öppen kasse.

Matchen mot Jönköping spelas nu på söndag, 25/3, kl 13.00 i Helsingborg Arena B.