FCH

Härlig seger i premiären!

17 september 2022 16:14
Herr

Det var lite ovisst var både FCH och Dalen stod inför SSL-premiären. Efter matchen var det Helsingborgarna som hade rättat ut flest frågetecken till utropstecken.

Det var mycket nytt i FCH när bortamatchen mot Dalen startade 13:00. Bland annat ny huvudtränare och två spelare som gjorde sina första SSL minuter. Även mycket nytt i Dalen som tappade fler tongivande spelare inför säsongen bland annat Rasmus Andersson och Måns Parsjö till Storvreta. Experterna var därför osäkra på var de båda lagen stod inför premiären. När matchen väl drog igång var det inte någon tvekan från Helsingborg håll. Det tog bara 1:24 innan interim kapten Fredi Petersson visat vägen med säsongens första mål. Efter det så släppte FCH aldrig matchen. Två minuter senare kom 2-0 genom Linus Nordgren. Det blev inga fler mål i den första perioden men det var närmare 3-0 till FCH än en reducering för hemmalaget. Även andra perioden rivstartades av FCH. Christoffer Andersson behövde 48 sekunder på sig att göra 3-0 mot sitt gamla lag. FCH spelade ett solitt försvarsspel och höll Dalen ut med sargen för det mesta och hindrade dem från att skapa några vassa chanser. Det var därför inte ologiskt när Nordgren gjorde sitt andra mål till 4-0 12 minuter in i perioden. Trots att Dalen gjorde två snabba mål efter till 4-2 darrade FCH aldrig på manschetten. 20 sekunder efter Dalens andra mål gjorde Linus Bergström det psykologiskt viktiga 5-2 målet. Ett resultat som stod sig till pausvilan. Tredje perioden var inget undantag, FCH gjorde det första målet. Men nu fick man vänta ända till 4:40 innan det small. Efter en fin bakom ryggen passning från Daniel Johnsson kunde Ebbe Nordbäck göra sitt första mål i SSL till 6-2. 30 sekunder senare gjorde Linus Bergström Dalens uppförsbacke än brantare när han smällde in 7-2. Efter det kändes matchen avgjord. Dalen satsade allt på ett kort och tog ut målvakten med sju minuter kvar. Det kom en snabb utdelning till 3-7 men Fredi Petersson fick inte bara inleda målskyttet utan fick även avsluta det när han sköt in 8-3 i tom bur med minuten kvar.

Sammanfattningsvis en stabil och rättvis seger i premiären. Nu väntar hemresa och sedan fokus på onsdagens hemmapremiär mot Kalmarsund. Matchstart 19:00 i Idrottens Hus.