Stabil seger hemma mot Thorengruppen

27 november 2022 17:25

Säsongens sjunde seger kom hemma mot Thorengruppen. Efter en jämn första period kunde FCH skaffa sig en lucka i andra som man sen aldrig släppte.

FCH har inlett säsongen otroligt starkt och i den nionde matchen kom den sjunde segern. En seger man inledningsvis fick kämpa hårt för. Det var gästerna som inledde piggast och kunde också ta ledningen efter nio minuter. Men Linus Malmström som missade förra matchen pga sjukdom var spelsugen efter VM. När han väl fick läget i slottet kom också kvitteringen. 1-1 var ett faktum och det var också resultatet de båda lagen tog med sig in i pausvilan. När båda lagen sen kom ut igen var det åter Thorengruppen som tog ledningen igen. Men det blev sista gången i matchen de ledde. För sen vakna Max Wahlgren. 2-2 signerat Max kom efter fem minuter. Sen hann Linus Nordgren sticka emellan med sitt första mål innan Max fortsatte målskyttet och fastställde resultatet till 4-2 inför sista perioden. Där tog det bara 15 sekunder innan Linus Bergström snyggt gjorde 5-2. Thorengruppen fick ett litet hopp igen när förre FCH:aren Mattias Ljunggren gjorde mål. Men med två snabba mål av FCH med dryga fem minuter kvar släckte hoppet. Nordgren med sitt andra mål och Wahlgren med sitt tredje i matchen. Gästerna satsade på att plocka målvakt och gjorde ett tröstmål med tre minuter kvar. Den defenitiva spicken slog sen Linus Nordgren in med sitt tredje mål. I tom kasse kunde han tråckla in slutresultatet 8-4.

Noterbart är att våra VM-spelare håller i formen. Linus Nordgren gjorde fyra poäng och Linus Malmström tre. Tre poäng blev det även från Max Wahlgren. Segern innebär tre nya poäng in på kontot och totalt 22 poäng. I skrivande stund ger det en andra plats men vid seger av Växjö och Storvreta under kvällen kan man som sämst hamna fyra. Då har FCH 13 poäng ner till godo till under slutspelsstrecket.

Nästa helg väntar en riktig toppmatch i Idrottens Hus när Storvreta kommer ner på besök.