Seger i måstematchen i Kalmar

26 mars 2022 19:27

Slutspelet lever i allra högsta grad efter segern borta mot Kalmarsund. Trots ledning 6-1 inför sista blev även denna matchen en riktig rysare i slutet.

Med kniven mot strupen lyckades FCH vinna uppe i Kalmar. Det blev tillslut seger med 6-5 och rejäl spänning på slutet. Inför den tredje perioden tydde inte mycket på att det skulle bli ytterligare en dramatisk avslutning efter att FCH gått upp till 6-1 på de två första perioderna. Herrarna visade direkt att det var laget som behövde och ville vinna mest. Linus Bergström som gjorde comeback efter skada gjorde 1-0 efter tre minuter. Jonathan Nilsson utökade sedan ledningen till 2-0 innan första perioden var över. Andra perioden var jämn och det var först när FCH och Linus Malmström gjorde mål efter 10 minuter. 11 sekunder senare kom 4-0 genom Jonathan Nilsson. Kalmarsund hann komma in med ett mål innan FCH smällde in 5-1 genom Max Wahlgren. Med minuten kvar kom också 6-1 med Malmströms andra mål. Trots en fem målsledning blev det spännande även denna match. Kalmarsund satt högt tryck direkt och FCH fick ligga på försvar och kontringar. 2-6 kom efter fem minuter, 3-6 efter åtta och 4-6 efter nio. FCH hade bra kontringar som kunde och kanske borde resulterat i mål för att stänga matchen. Istället kom 5-6 med fem minuter kvar och en rejäl nerv i FCH lägret efter att förlorat matcher sent tidigare i serien. Men denna gång höll man tätt och kunde reducera matchserien till 2-3. Det innebär att det blir en kvartsfinal 6 i Helsingborg Arena på tisdag.